تمت اضافة السلعة إلى سلتكم

X
اذهب الى السلة
أكمل عملية الشراء

04

أيلول'14

Insaniz, kuluz. Zaman zaman gerceklesmesini istedigimiz bir sürü dileklerimiz vardir. Bu dileklerimizin bazilari bir kac dakika icerisinde veya yillarca sonra gerceklesmektedir. Hic bikmadan Yaradan’a günlerce, aylarca, yillarca dua ederiz kabul olmasini dileriz.
 
 

 

03

أيلول'14

 

 
Öncelikle şunu söyleyelim; ebeveyn muhakkak kendi inanç değerine sahip çıkmalı, bu konuda kesin kararlı olmalı ve tutarsızlıktan kaçınmalıdır.
 
Evladımızın nasıl kaliteli bir eğitim yapmasını, sağlıklı ve dengeli bir bünyeye sahip olmasını istiyorsak; aynı zamanda helal-haram kaygısı duyan, çevresine faydalı, aldatmaktan ve yalandan kaçınan, dünya hayatının geçiciliğinin farkında, iyi bir kişi olarak yetiştirmeye de gayret etmeliyiz.
 

01

أيلول'14
 
Adamın biri, Hz. Ömer’e(r.a) hanımını şikayete geliyordu. Hz.Ömer(r.a)’ın kapısına geldiği zaman,hanımı Ümmü Gülsüm’ün Hz.Ömer’e bağırıp çağırdığını duydu.Adam kendi kendine şöyle dedi:
 
-“Ben hanımımı şikayete geldim.Ama onun da başında aynı dert var..
 

27

آب'14
 
 
Abdeste başlarken niyet edilir ve şu dua okunur:
 
Bismillâhil-azîm. Ve’l-hamdü lillâhi alâ dînîl-İslâm. Ve alâ tevfîkıl-îmân.
 

25

آب'14
 
Rasûlullah(s.a.v)Efendimiz buyurdu ki:
 
***”Ey amcam Abbas,dikkat buyur,sana ihsan edeyim,seni ihya edeyim!Sana on şey öğreteyim;onları yaptığında Allahu Teâla bütün günahlarını afv ve mağfiret eder.Bu on şey,senin dört rekat namaz kılmandır.Bu namazı her gün kılabilirsen kılarsın,olmazsa her cuma günü kılarsın.Bu da olmazsa ayda bir kere kılarsın,bu da olmazsa yılda bir kere kılarsın.Bu da olmazsa ömründe bir kere kılarsın.”

23

آب'14

 

Fakir ve düşkünleri dışlamamak Müslümanlık haklarındandır. Fakir ve düşkünler, zengin ve ikbal sahibi kişilerden daha az insan ve daha az Müslüman değildirler. Hatta çoğu zaman, bunların Allah yanındaki itibarları ve ahiretteki sevapları diğerlerinden daha fazladır.
 
Şevkat, tevazu, samimiyet gibi insani değerler  de, genellikle harabelerdeki hazineler gibi bu insanlarda görülür. Onun için bu insanları diğer insanlarla aynı seviyede tutmak, hepsine eşit muamele etmek ve aynı ilgi ve yakınlığı göstermek lazımdır..
 
 

20

آب'14
 
Ebû Saîd İbnu-l Muallâ anlatıyor:
 
-“Ben Mescid-i Nebevi’de namaz kılıyordum.Rasûlullah(s.a.v)beni çağırdı.Fakat(namazda olduğum için)icabet edemedim.Sonra yanına gelerek:
 
-“Ey Allah’ın Rasûlü namaz kılıyordum(bu sebeple cevap veremedim diye özür beyan ettim.) Bana:
 

19

آب'14
 
Hadis-i kutside Cenâb-ı Hak buyurur ki:
 
“Mümin kulum bana bazı meleklerimden daha sevimlidir.”

16

آب'14
 
 
İman, inanılması gereken şeyleri kalp ile tasdik etmektir. Dil ile ikrar, yani inandığını dil ile ifade etmek kalpteki imanın göstergesidir. Kalben inanan ve inandığını dili ile söyleyen kimse mümindir, Müslümandır. İnanç esaslarını inkar etmedikçe o kimseye kafir denmez. 
 

12

آب'14
 
 
Kur'an'ı hangimiz anlayarak okuyoruz?
Günümüzde Kur'an amel edilmekten çok; bebek isimleri, harfine sevap kaynağı, büyü, fal, camiler için melodi, bebekler için ninni olarak amacından saptırıldı.
En çok okunulan suremiz Yasin'i en çabuk kim okursa o hoca okumalı, daha çok okuyalım, şu sayıya ulaşalım..denildiğini duyuyoruz. 
 
Anlayalım, anladığımızdan amel edelim diyen kaç kişi? 
 

06

آب'14

Kur’ân’ın bozulmadığını anlamanın en güzel yolu onu okuyarak manalarından ve mucizelerinden haberdar olmaktır. Bu yönden söylenebilecek o kadar çok mucizeli özellikleri vardır ki, saymakla bitmez.

31

تموز'14

 

Kur'an-ı Kerim'de İsrailoğulları ile ilgili 41 ayet geçiyor. Peki Kur'an Gazze'yi kana bulayan İsrail'den nasıl bahsediyor?
Ey İsrailoğulları, size verdiğim nimetimi hatırlayın, bana verdiğiniz sözü tutun ki, ben de size verdiğim sözü tutayım ve sadece benden korkun! - Bakara / 40
 

19

تموز'14
 
 
 
 
Pek fazla merhametli olan Peygamberimiz (s.a.v), ümmeti hakkında son derece şevkatli, merhametli idi. Ümmeti hakkında daima kolaylık yönünü tercih buyururdu. Namazda iken bir çocuğun ağladığını işitse ona merhameten namazını hafifçe kılar (kısaltır), çocuğun sesini durdurmak isterdi. Hele haktan kaçınanların hallerine pek acır, hidayete ermeleri için dua ederdi.
 

23

حزيران'14

 

 

Gıybetin alelade bir şeymiş gibi her sohbetimize yapıştığı,
 
Allah yolunda harcamaktan ziyade dünya yolunda israfta birbirimizle yarıştığımız bir coğrafyada,
 
Bir dönemler enginliği ile görenlere Allah’ım bu ne kardeşlik dedirten, şimdilerde ise düştüğü uçurumlardan çıkmak için yeni uçurumlardan atlayan müslüman gönüllerde -yani gönüllerimizde-,
 
Günün birinde, şu ayeti duyabilecek miyiz ? ve kendimize gelebilecek miyiz ?
 
Bismillahirrahmanirrahim.
 
“Fe eyne tezhebûn”
— Nereye bu gidiş ?