Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

26

EYL'15

 

Zilhicce ayı bu sene 15 Eylül 2015 salı günü başlamaktadır. Hicri 1 Zilhicce 1436
 
“Allâhü Teâlâ’ya -içinde kendisine ibadet olunan- en sevimli günler Zilhicce’nin (ilk) on günüdür. Her bir gününün orucu bir senelik oruca, her gecesinin ihyası da Kadir Gecesi’ni (ibâdetle) ihya etmeye denktir.” (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)

21

MAR'15

 

Sâlatûl Fatih Sîğası - Sâlavat-ı Şerifelerin Efendisi: 
 
Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedinil fatihı lima uğlika vel hatimi li ma sebeka ven nasırıl hakkı bil hakkı vel hadi ila sıratıkel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala alihi ve ashabihi hakka kadrihi ve mikdarihil aziym
 
Manası: Allahım! Kapalılıkları açan geçmişe son veren hakka hakikatla destek olan mahlukatı senin… doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammede Onun aline ve ashabına Onun yüce kadrü kıymetince salat eyle selam eyle ve Onu mübarek kıl.

23

OCA'15

 

 

Allahü teâlâ Cuma gününü müslümanlara mahsus kılmıştır. Cuma günü öğle vaktinde, Cuma namazını kılmak, Allahü teâlânın emridir.
 
Allahü teâlâ, Cuma sûresi sonundaki âyet-i kerîmede meâlen buyurdu ki,
 
(Ey îmân etmekle şereflenen kullarım! Cuma günü, öğle ezânı okunduğu vakit hutbe dinlemek ve Cuma namazı kılmak için camiye koşunuz! Alışverişi bırakınız! Cuma namazı ve hutbe, size başka işlerinizden daha faydalıdır. Cuma namazını kıldıktan sonra, camiden çıkar, dünya işlerinizi yapmak için dağılabilirsiniz. Allahü teâlâdan rızık bekleyerek çalışırsınız. Allahü teâlâyı çok hâtırlayınız ki, kurtulabilesiniz!)
 

30

ARA'14
 
 
Aklı başında hiçbir adam görmedik ki Bakara Suresi’nin son iki ayetini okumadan uyusun”
Bu söz Hz Ömer ile Hz Ali’ye (ra) aittir Bakara Suresi’nin son iki ayetinin önemini Kainatın İftihar Tablosu’ndan(s.a.v) bizzat işitmişler ve bu iki ayeti hayatları boyunca uyumadan önce mutlaka  okumuşlardır.

17

KAS'14

Sıkıntı için;

Sıkıntılı bir anımızda ne yapmamız gerektiği hakkında Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur.
"Bir sıkıntı içine düştüğünüz zaman Hasbünallâh ve ni'me'l-vekîl' deyiniz."(Hadîs-i Şerîf, Kenzü 'l-Ummâl)
 
Kalpteki kötü düşünceler için;
 
Kalbe gelen bozuk düşüncelerden, dindeki şüphelerinden Allahü Teala'ya şöyle diyerek sığınmak sünnettir. 
"Amentü billahi ve resulihi hüve'l-evvelü ve'l-ahiru ve'z-zahiru ve'l-batınu vehüve bikülli şey'in alim"
 

04

EYL'14

 

Salâvatta şifâ var. Kabul olunmuş bir duâ; ne büyük bir devâ… “Allahım, Hz Muhammed (asm) ve âline rahmet eyle”
 
Derman arayışlarının ilk ve son durağı salâvat; dertler ve devâlar adedince rahmet tecellisi, bereket müjdecisi.
 

20

AĞU'14
 
Ebû Saîd İbnu-l Muallâ anlatıyor:
 
-“Ben Mescid-i Nebevi’de namaz kılıyordum.Rasûlullah(s.a.v)beni çağırdı.Fakat(namazda olduğum için)icabet edemedim.Sonra yanına gelerek:
 
-“Ey Allah’ın Rasûlü namaz kılıyordum(bu sebeple cevap veremedim diye özür beyan ettim.) Bana:

 
 



 

19

TEM'14
 
 
 
 
Pek fazla merhametli olan Peygamberimiz (s.a.v), ümmeti hakkında son derece şevkatli, merhametli idi. Ümmeti hakkında daima kolaylık yönünü tercih buyururdu. Namazda iken bir çocuğun ağladığını işitse ona merhameten namazını hafifçe kılar (kısaltır), çocuğun sesini durdurmak isterdi. Hele haktan kaçınanların hallerine pek acır, hidayete ermeleri için dua ederdi.
 

17

TEM'14
 
Efendimizin (s.a.v.) üzerine Salâvat getirmenin fazileti
 
Efendimiz (s.a.v.) buyuruyor: 
 
"Üzerime Salâvat-ı Şerife getiren kimseleri melekler rahmetle anar, meleklerin rahmetle andıkları kimseyi Allah (c.c.) affeder. Allah'ın affetti i kimse için bütün varlıklar rahmet okurlar."
 

24

HAZ'14

 

 

Eğilerek yükselmenin adıdır Namaz..

Namaz en hayati kulluk borcumuz. Efendimizin ifadesiyle ahirette ilk hesaba çekileceğimiz amel. Aynı zamanda namaz hem bu hem de öte dünyada bizim için bir huzur kaynağı. Peki bu huzur kaynağımıza yeteri kadar ehemmiyet veriyor muyuz?