تمت اضافة السلعة إلى سلتكم

X
اذهب الى السلة
أكمل عملية الشراء

19

نيسان'21
7.GÜN iFTAR MENÜSÜ

Musul Aşı Çorbası 

1 adet kuru soğan

1.5 yemek kaşığı tereyağı 

1 kase haşlanmış buğday 

1 kase haşlanmış nohut 

1 yemek kaşığı domates salçası 

1 yemek kaşığı biber salçası 

1 çay bardağı tane sumak (sumak yok ise 1 limonun suyu) 

1 bağ ıspanak 

Yapılış: 

Tane sumağı 1 su bardağı kaynar su ile ıslatıp bir kenarda bekletin. Tencereye tereyağını alıp soğanla birlikte kavurun, ardından domates ve biber salçasını ekleyin. Ekledikten sonra 1.5 litre suyu, nohutu ve buğdayı ekleyin. Ardından tuzunu ilave edip 5 dakika kaynatın. 5 dakika kaynadıktan sonra 1 bağ ıspanağı küçük küçük doğrayıp çorbaya ilave edin. Çorbanın içinde ıspanak piştikten sonra kaynar su ile ıslattığımız sumağı süzerek çorbamıza ekliyoruz. Son olarak 5 dakika daha bu şekilde kaynatıp servise hazır hale getiriyoruz. 

 

 

Kayseri Yağlaması

Hamuru için; 

4 su bardağı un 

1 paket kuru maya 

1 tatlı kaşığı tuz 

1.5 su bardağı su 

Kıymalı Sos;

1 yemek kaşığı tereyağı 

2 adet orta boy soğan 

6 adet yeşil biber 

3 diş sarımsak 

1 kase domates sosu 

1.5 yemek kaşığı domates salçası 

1.5 yemek kaşığı biber salçası 

1 su bardağı sıcak su 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 çay kaşığı karabiber 

1 tatlı kaşığı pul biber 

Hamurun Yapılışı:

 

 Un, tuz, su ve mayayı karıştırıp hamur haline getirilip, üzeri streç bir film ile kapatılıp 1 saat mayalandırılır. Mayalanan hamur mandalina boyutunda bezelere ayrılarak tabak büyüklüğünde açılır ve yağsız tavada önlü arkalı pişirilir. Hamurlar piştikten sonra kurumaması için üzeri temiz bir bizle kapatılarak kuruması önlenir. Kıymalı Sos: Tereyağında soğanlar, küçük küçük doğanmış biberler ve ezilmiş 3 diş sarımsak kavulur. Domates salçası, biber salçası ve domates sosu da ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Ardından baharatlar ilave edilir. En son bu sosun üzerine 1 su bardağı kaynar su eklenir ve pişirme işlemi tamamlanır. Lavaşların kenarları kuru kalmaması için önce kenarlarını bu kıymalı sosun içine batırılır ve bir tabağa konulur. Üzerine hazırlandığımız kıymalı harçtan dilediğiniz kadar konulur ve diğer lavaşları da aynı şekilde yaparak üst üste konulur ardından dilimlenir ve sarımsaklı yoğurt dökülür.

 

Revani Tarifi

Keki için:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt 

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un1 paket vanilya

1 paket kabarma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

3 su bardağı su 

3 su bardağı şeker

Yarım limonun suyu

Yapılışı:

 

 İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre kremşanti, Hindistan cevizi ya da fıstık vb. ile süslenerek servis edilir.






كلمات البحث: