Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

28

EYL'22
Başörtüsü Takmanın 5 Farklı Yolu

basortusu_takmanin_5_farkli_yolu_01_1

Başörtüsü Takmanın 5 Farklı Yolu

Başörtüsü takmanın farklı yollarını mı arıyorsunuz? Farklı eşarp bağlama yöntemleri, tesettürlü kadınların sıklıkla aradığı konulardır. Farklı eşarp bağlama yöntemleri aramak için birçok neden var. Bunlardan bazıları tarzınızı daha iyi yansıtmak, daha rahat hissetmek için. Ayrıca eşarp kıyafetlerin bir parçasıdır. Bu nedenle tesettür modası için oldukça önemlidir.

Çoğu kadının her mevsimde veya her yerde aynı tip şal giymesi mümkün değildir. Örneğin, sıcak havalarda ince eşarp, soğuk havalarda kalın eşarp kullanmak daha mantıklıdır. Ya da yürüyüşe çıkarken, davete giderken, kumsala giderken başörtüsü takma şekliniz farklı olacaktır. Bu yüzden başörtünüzü farklı şekillerde giymeniz oldukça önemlidir.

Başörtüsü takmanın birçok yolu vardır. Öncelikle ne tür bir eşarp giyeceğinize karar vermelisiniz. Günümüzde ince pamuklu şalların bağlanması oldukça popüler hale geldi. Rahat kullanımı ve güzel görünümü ile tesettür modasının en popüler parçalarından biri haline gelmiştir. Hangi tür tesettür giyeceğinize karar verdikten sonra sıra hangi modeli yapacağınıza karar vermeye geliyor. Bu yazımızda tesettür giymenin 5 farklı yolunu bir araya getirdik.

Omuzlara Dökümlü Başörtüsü Modeli

Başörtüsü, tesettürlü kadınlar için büyük önem taşımaktadır. Başörtüsü takmanın farklı yolları vardır. Çiçekli, sade desenli, düz renkler gibi kıyafetlerinize uygun olarak kombinleyebileceğiniz eşarplar tamamen sizin tercihinize kalmış. Sefamerve ürünleri arasından tercih edebileceğiniz çiçekli, çizgili ve rengarenk desenli birçok farklı eşarp modeli bulunmaktadır. Desenli ve renkli başörtüleri boyuna bağlayarak takmak karmaşık bir görünüme neden olabilir. Bunu önlemek için bağlama tarzında basit seçimler yapmak doğru olacaktır. Zamanla eşarp bağlama modelleri yeni görünümler kazandı. Desenlerinin görünmesini istediğiniz eşarplarınızı boynunuza bağlamadan kullanabilirsiniz. Bu model için fularınızı çenenizin altına bağlayın. Daha sonra şalnın iki ucu arkadan düğüm yapılmadan omuzlarda bırakılır. Eşarp uçları omuzlara kadar dar bırakılmamalıdır. Omuzları örtmek için geniş bırakılmıştır. Son olarak şal uçlarını omuzlara sabitleyebilirsiniz. Böylece şalınız tüm gün daha iyi görünebilir.

Rahat Tesettür Modeli

Tesettür giymenin farklı yollarından biri de günlük tarz şal bağlama tekniğidir. Böylece günlük hayatta hem şık hem de rahat olabilirsiniz. Hızlı ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu stili beğeneceğinizden emin olabilirsiniz. Bu model için şalı solda uzun, sağda daha kısa yapın. Ardından şalın uzun kısmını boynunuza dolayıp diğer tarafa geçirin. Fuların yüzünüzü kapatan kısmını içe doğru kıvırın. Son adım olarak, uzun sol tarafı tekrar boynunuza sarın. Eşarbın yüzünde gevşek olduğundan emin olmalısın. Bu stili bere ve şapka gibi ekstra aksesuarlarla da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Günlük model olarak kullanabileceğiniz başka bir yöntem daha var. Bu sefer fuların sağ ve sol uçlarını önünüzde eşit bırakın. Ardından bu iki ucu önden çapraz şekilde arkaya getirin. Bu iki ucu arkadan bağlayabilirsiniz. Bu sayede gün boyu rahat ve şık bir kullanım elde edebilirsiniz.

Dolama Tesettür Modeli

Eşarp bağlama modelleri arasında sarma tarzı her zaman şıklık arayanlar için uygun bir modeldir. Bu, başörtüsü takmanın farklı yolları için oldukça popülerdir. Şal stilini hem özel günlerinizde abiye elbiselerde hem de günlük hayatta şık bir görünüm yaratmak için kullanabilirsiniz. Arkadaki iki ucundan şalı birleştirin ve bir iğne ile sabitleyin. Bu kısımları omuzların üzerinden geçirdikten sonra sol tarafı başınızın üzerinden geçirin ve tekrar sola alın. Sağ taraftaki parçayı soldaki parçanın altına sabitleyin. Son olarak sağdaki parçayı önden arkaya doğru atın. Son derece şık sarma stilini bu adımlarla uygulayabilirsiniz. Sefamerve ile göz alıcı renk ve desenlere sahip eşarplar tercih ederek özel günlerinize tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Açık Boyun Eşarp Modeli

Bu, başörtüsü takmanın farklı yollarından biridir. Ve özellikle plajlarda popülerdir. Bone stili dediğimiz bu model boyun kısmını açık bırakmaktadır. Genellikle balıkçı yaka kazak ve balıkçı yaka gömlek giyildiğinde tercih edilen bone tarzı tesettür giyim, gelin tesettürlerinde de oldukça yaygındır. İlk önce şalınızı omuzlarınıza atın. Ardından fuların boynunuza gelen kısmını ince bir şekilde katlayın. Ardından şalın sol kısmını başınızın üzerine sarın. Sağ taraf için de aynısını yapın. Son olarak, uçları enseden şalının altına sokun. Ve işte açık boyun şal modelin!

Fiyonk Tesettür Modeli

Her gün birçok farklı eşarp giyim tarzıyla karşılaşıyoruz. Farklı eşarp bağlama modelleri arasından tarzınıza en uygun olanı seçmeniz mümkün. Seçeceğiniz eşarp bağlama stili ile hem şık hem de rahat olabilirsiniz. Bu farklı fikirler arasında son zamanlarda popüler olan bir fikir de fiyonklu tesettür modeli. Şimdi fiyonk yöntemiyle sportif şıklığınızı sergilemenin tam zamanı! Bu modelde önce bonenizi takın. Bir ucu uzun olacak şekilde başınızı şalınızla örtün. Uzun ucu arkaya sarın, böylece kısa uç önle birleşir. Önden sarkan iki ucunu bir yaya bağlayın. Özellikle desenli pamuklu şallarda bu bağlama şekli daha kolaydır. Sefamerve olarak sizlere farklı kumaş ve desenlerde birçok çeşit sunuyoruz. Böylece başörtüsü takmanın farklı yollarını bulabilirsiniz.