تمت اضافة السلعة إلى سلتكم

X
اذهب الى السلة
أكمل عملية الشراء

23

تموز'14
Kadir Gecesinin Önemi Ve Bu Gecede Yapılması Gerekenler
 
 
 
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) ashâbına İsrailoğullarından dört kişiyi anlattı. Bunlar -göz açıp yumuncaya kadar bir zaman dahi Allâh’a âsî olmadan- seksen sene ibâdet etmişlerdi. Resûlullâh’ın (s.a.v.) ashâbı da bundan dolayı hayret etmişlerdi. Cebrâil (a.s.) geldi ve:
 
"Yâ Muhammed! Sen ve ashâbın, bu zâtların göz açıp yumuncaya kadar kısa bir vakitte bile Allâh’a isyan etmeden seksen sene ibâdet etmelerine hayret ettiniz. Allâhü Teâlâ sana bundan hayırlısını indirdi." dedi ve "İnnâ enzelnâhü fî leyleti’l-kadr…(Biz, onu Kadir Gecesi’nde indirdik.)" meâlindeki âyet-i kerîme ile başlayan Kadr Sûresi’ni sonuna kadar okudu. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v) çok sevindiler.
 
 
 
 
 
“Muhakkak bu Ramazan ayı size ulaştı. Bu ayda bin aydan hayırlı bir gece (Kadir Gecesi) vardır. O geceden mahrum kılınan kimse, bütün hayırlardan mahrum kılınmıştır.”  (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)
 
 
 
 
 
 
Biz onu Kadir gecesi indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rabblerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.” (Kadîr sûresi, 1-5) 
 
KADİR GECESİ’NDE NE YAPILIR?
 
Bu gece dört rek’at Kadir Gecesi namazı kılınır: 1’inci rek’atte: 1 Fâtiha, 3 İnnâ enzelnâhü…, 2’nci rek’atte: 1 Fâtiha, 3 İhlâs-ı Şerîf, 3’üncü rek’atte: 1 Fâtiha, 3 İnnâ enzelnâhü…, 4’üncü rek’atte: 1 Fâtiha, 3 İhlâs-ı Şerîf okunur. Namazdan sonra:
 
 

 
 
• 1 defa, “Allâhü ekber Allâhü ekber, Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd.”
 
• 100 “Elem neşrah leke…” sûresi,
 
• 100 “İnnâ enzelnâhü…” sûresi,
 
• 100 defa da Resûlullâh Efendimiz’in Hz. Aişe vâlidemize öğrettiği “Allâhümme inneke Afüvvün Kerîmün tuhibbü’l-afve fâ’fü annî”
 
duâsı okunur ve duâ edilir. Mümkünse, bir de tesbih namazı kılınır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)
 
 
 
 
 
 
 
 
Elemneşrahleke duasını bilmeyenler için;
 
 
Evvelâ iki rek’at namaz, her rek’atta Fâtiha’dan sonra yedi kere İhlâs-ı şerîf okunacak, selâmdan sonra yetmiş kere istiğfar edilir.
İhlas Suresi nasıl okunur
Okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Kul hüvellâhü ehad
2- Allâhüssamed
3- Lem yelid ve lem yûled
4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad
 
Anlamı
Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle.
1- De ki; O Allah bir tektir. 
2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O’na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
3- Doğurmadı ve doğurulmadı 
4- O ‘na bir denk de olmadı.Sonra yine iki rek’at namaz, her rek’atda Fâtiha’dan sonra üç kere İhlâs, selâmdan sonra yukarıdaki duâ okunur !
 
 
 
 
 
Kadir Gecesi değer gecesidir“ Bu gecenin yüzü suyu hürmetine,
 
Açılmasını dilediğiniz tüm kapıların Açılması duâ`sı ile. ” Allah gönülden dilediğiniz tüm dualarınızı kabul etsin inşallah.
 
- Kadir Geceniz mübarek ve hayr olsun.
Bugün ilk başta Gazze olmak üzere bütün zulüm altında bulunan
ümmet-i Muhammed için dua vakti !
Haydi eller havaya !