Product has been added to Cart

X
GO TO THE CART
CONTINUE SHOPPING

21

JAN'15
 
Görüyoruz ki; kainatta canlı ve cansız varlıklar mevcuttur. Bir kitap kâtipsiz, bir saray ustasız olamaz iken bu düzen içerisindeki kainat kitabının bir sahibinin, bir yaratıcısının olmaması düşünülebilir mi?
 
Hayatı, ilmi, şuuru olmayan Güneş belli bir yörüngede hareket eder ve ısı ve ışığını Dünya’ya ulaştırır. Güneş adeta Dünya’nın lambası ve sobasıdır. Dünya’dan çok daha büyük ve uçağın hızından çok daha hızlı bir şekilde hareket eden yıldızlar birbirlerine çarpmadan, beraberce uzay okyanusunda yüzerler.
 

 

10

JAN'15

 

Şüphesiz asr-ı saadet döneminde yaşanan her hadisenin ötesinde hadiseler gizlidir. Dinledikçe, okudukça bizi etkisi altına alan meselelerden biri de gerdanlık mevzusudur.
 
Aişe (r.a.) ve Ümmü Seleme (r.a.) bu seferde Peygamber (s.a.v)’e eşlik ediyorlardı. Peygamber (s.a.v)’in zamansız yola çıkma emri verdiği yerden birkaç konak ötede güneş batarken Aişe akik gerdanlığını yere düşürdü.

02

JAN'15

 

 

Mevlit ; Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. 
 
 
İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek geceye "Mevlid Kandili" denir. 

01

JAN'15

 

 

Hiç düşüncüdünüz mü bunca imtihanın sebebi nedir diye? İsyan etme boyutuna varacak kadar ileri gittiğiniz günlerde hiç sordunuz mu kendinize imtihanın gerekliliği neydi diye? Bunca dünya nimeti varken niçin imtihana gerek vardı ve niçin bu imtihana tabi tutulan sizdiniz?
 
Allah İnsanları neden imtihan eder?

30

DEC'14
 
 
Aklı başında hiçbir adam görmedik ki Bakara Suresi’nin son iki ayetini okumadan uyusun”
Bu söz Hz Ömer ile Hz Ali’ye (ra) aittir Bakara Suresi’nin son iki ayetinin önemini Kainatın İftihar Tablosu’ndan(s.a.v) bizzat işitmişler ve bu iki ayeti hayatları boyunca uyumadan önce mutlaka  okumuşlardır.

18

DEC'14

 

Saliha Kadın Olmak..
 
Asr Suresinde Yüce Allah (c.c.) buyuruyor ki: 
 
“Asra (zamana) yemin olsun ki, bütün insanlık hüsrandadır. Yalnız, iman eden, salih amel işleyen, hakkı ve sabrı tavsiye eden müstesna.” 
 

16

DEC'14

 

 

*Peygamber Efendimiz (asm) hediyeleşmeyi Müslümanlara da teşvik ederdi.
 
*Peygamber Efendimiz (asm) hediye arasında büyük, küçük ayrımı yapmaz büyük bir memnuniyetle kabul ederdi.
 
*Her konuda yol göstericimiz olan Peygamber Efendimiz (asm)  bu konuda ise çok mütevazi davranmıştır

13

DEC'14
 
Güvenilirlik, peygamber efendimizin (s.a.) en belirgin özelliğidir.
O(sav), gençliğinden itibaren güvenilirliği ile tanınmış, bu nedenle kendisine güvenilir Muhammed anlamına gelen Muhammed’ül-Emin denilmiştir.
 

10

DEC'14
 
 
“Rabbin kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, ana-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf” bile deme, onları azarlama, onlara tatlı ve güzel söz söyle.” (İsrâ Sûresi, ayet 23)

04

DEC'14

 

Bir hadis-i şerifte Rasûlullah (Sallallâhu aleyhi ve sellem) buyurur ki:
 
“Yedi eve Allah’ın rahmeti inmez:

26

NOV'14

 

Anne-babanın yüzüne şefkatle bakmak, kişiye hac sevabını kazandırır
 
Anne ve babaya şefkatle bakmak, hac sevabına vesile olur
 

23

NOV'14
 
 
Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor:
   Allah ağaçları (bitkileri) pazartesi günü yarattı. (Müslim)
 

 

08

NOV'14

 

Tesettür denildiğinde her nedense akla ilk gelen kadınların örtünmesi oluyor. Oysa Kur'an-ı Kerimde erkeklerinde tesettüründen bahsedilmiş ve örtünmeleri emredilmiştir. Günümüzde  "Erkeğin tesettürü gözkapaklarıdır" kolaylığına kaçanların fazlalığı bu emri yok saymıyor.

17

OKT'14
 
Milletler, sâlih erkekler ve sâliha hanımlarla âbâd olur. Bundan dolayı dinin, vatanın ve milletin selâmeti, ancak hayırlı nesiller yetiştirmeye bağlıdır.
Toplumlarda erkeksiz terakkî olamayacağı gibi kadınsız bir terakkîden de söz edilemez. 

15

OKT'14

 

Kur'ân-ı Kerim'in ilk inen ayetleri Alâk sûresi'nin ilk beş ayetidir. Birinci ayette "Yaratan Rabbinin adıyla oku" buyurulmuş, ancak ne'yin okunacağı belirtilmemiştir. 

11

OKT'14
 
Olgun bir mü'minin sahip olduğu seçkin vasıflardan birisi de, hiç şüphesizi ki utanmadır. Kelime olarak "utanma" şeklinde dilimize çevrilen hayânın tarifini bilginlerimiz şöyle yapmışlardır:
     Hayâ: İnsanı iyiliğe götüren ve kötülüğün yapılmasına engel olan mânevî bir kuvvettir.
     Buna göre hayâ sahibi olan kimse kendisinde, âilesine ve bütün islâm âlemine  faydalı ve yararlı olan her şeyi yapmaktan geri durmayan kişi demektir. Artık o, bütün kötülüklerden ve çirkinliklerden temizlenmiş bir kalb ile Kur'an-ı Kerim'in gösterdiği şaşmaz yolda ilerlerken karşısına çıkan her türlü ahlâksızlık ve kötülükler ona engel olmazlar. Çünkü onun sahip olduğu utanma duygusu, kendisi ile her türlü fenalık arasına aşılması imkansız olan bir sed çekmiştir.

18

SEP'14

 

Bugüne kadar abdestin nasıl alınacağına dair pek çok şey okudunuz. Sefamerve abdeste dair bildiklerimizi tekrar bilmediklerimizi de öğrenme adına tüm detaylarıyla abdesti size sunuyor. Okuduklarımızla amel edebilmek duasıyla..

15

SEP'14

 

Yaklaşan kurban bayramıyla birlikte sevdiklerimize gönderebileceğimiz mesaj arayışları da başladı. İşte Sefamerve sizler için birbirinden anlamlı mesajları biraraya getirdi.

15

SEP'14
 
 
2014 Yılı Kurban Bayramı arefe günü 3 Ekim Cuma gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 4 Ekim Cumartesi günü başlayacak ve 7 Ekim 2014 Salı günü sona erecek. Kurban Bayramı Tatiline az bir zaman kaldı. Yaklaşık 1 ay sonra Kurban Bayramı Tatiline geleceğiz. Ramazan Bayramından sonra dört gözle beklediğimiz bu bayramın bir diğer özelliği de Hac İbadetininde bu ayda yapılmasıdır.
 

09

SEP'14

 

Kim bir yetimin başını Allah rızası için okşarsa ...
“Allah’a ibadet edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere…iyi davranın.” (Nisa-36)