تمت اضافة السلعة إلى سلتكم

X
اذهب الى السلة
أكمل عملية الشراء

25

آذار'21
Ukiyo
UKİYO
Japonca'da Ukiyo denen bir kelime vardır. Anlamı şudur;
"Yaşamın tüm dertlerinden uzaklaşıp, anı yaşama. "
 
Bütün gün şu kelimenin üzerine düşündüm durdum. Bildiğim ama yapmakta zorlandığım şeylerin listesini yaptım zihnimde. Bunca zaman kendime neden bu kadar haksızlık yaptığımı bilmiyorum. 
Fakat bazen farkında olabilmek, her ne kadar geç kalmışlık hissini barındırsa da, hiç farkında olmayıp kaybolmaktan daha gerçekçi ve ciddi bir mesele benim için.
Farkındayım, buradayım ve andayım. 
 
Biz insanlar seçim yapmakta özgürüz. 
Hangi duygu ve düşünceleri seçeceğim benim elimde... 
Geçmişte yaşadığım kötü olayları bugüne taşımam omuzlarıma yük alıp kendimi yormaktan başka bir işe yaramayacak, biliyorum. Oysa onları geride bırakıp hafiflemiş bir şekilde adımlarımı ileriye atabilirim. Evet bunu yapabilirim.
 
Gamsız diye nitelendirdiğimiz bazı insanların genel özelliği bu işte, an'da yaşamayı biliyorlar. Onlar için geçmişin veya geleceğin pek önemi yok. Önemli olan şu an...
Şu an yaşadığımız duygu ve düşünceler, şu an verdiğimiz kararlar...
Zihnimin arınmasına neden olacak şey bir 'Ukiyo' kelimesi oldu. Tek kelime, birçok anlam...
 
Ben değerliyim, ben kendimi seviyorum ve önemsiyorum. 
Sabah uyanabilmek bile benim için büyük bir şans iken, neden bu şansı kendi ellerimle iteyim ki?
Değişmek, gelişmek, yenilenmek, arınmak... Tüm bunların hepsi benim elimdeyken, geçmişin veya geleceğin kaygısını bir yük gibi taşıyıp, ruhuma zarar vermenin ne lüzumu var?
 
İşte bu yüzden kendi zihnimde yaptığım listeyi, bir de şuraya iliştirmek istedim. 
 
Sevgili kendim, 
 
İnsanlar çok şey konuşur ve çok şey düşünür. Önemli olan senin ne düşünüp, ne istediğin. Hayallerinin ve amaçlarının peşine düşmekten korkma. 
 
Her uyandığın sabah için yaratana çokça şükret. Ne mutlu ki sana yeni bir gün daha verildi. Yapmak istediğin şeyleri asla erteleme, kendine daima güven.
 
Kendin için bir şeyler yap. Yeni bir dil öğren, bir hobi edin veya spora başla. Bir evcil hayvan sahiplen, yahut bir bitki al. Onlarla konuş, sevgini onlara yansıt. Pozitif düşün... Göreceksin ki sevgi ile yaklaştığın her şey, sana sevgiyle geri dönecek. 
 
Seni kimsenin üzmesine veya moralini bozmasına izin verme. Kötü olma ama kendini de ezdirtme. Özünde hep iyilik olsun... Gülümsemeyi ve aldığın her nefeste ömründen biraz daha gittiğini düşün. Düşün ki yaşamın anlamlı olsun... 
 
Maddeye tapma, aza kanaat et, çoğunu da paylaş. Sen içine dön, orayı temizle ki, bir çiçek gibi aç ömrünün en karanlık zamanlarında. 
 
Korkma... Ne geçmişe takılıp kal, ne de geleceği düşünüp kendini yok say. 
Burada olmayı ve yaşamayı bil. 
 
Gönül gözünü bir aç da bak etrafa... Neler anlatacak sana... 
 
Ve hep sev, 
Daima sev.
Geçmiş ve gelecek namına düşünüp, istediğin tek şey sevmek olsun. Çünkü sevgi iyileştirir. Önce kendini sev ki, en ufacık olumsuzluk seni zayıf düşürmesin. Ne olur üşütme kendini. Koru tüm kötülüklerden... Hasta olursan seni iyileştirecek yine sensin. Keşfet içindeki gücü, er sırrına kalbinin... 
 
Unutma, bir kelime, bin kapıyı açabilir. 
 
Seni, daima sevecek olan ben... 

 






كلمات البحث: UKİYO