Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

16

NİS'21
5.GÜN iFTAR MENÜSÜ

EZOGELİN ÇORBASI

2 çay bardağı kırmızı mercimek

2 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı bulgur

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

6 su bardağı kaynar su

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Yıkayıp süzdüğümüz kırmızı mercimekleri tencereye koyuyoruz. Üzerine pirinç, bulgur ve kaynar suyumuzu ilave ettikten sonra 30 dk kadar pişiriyoruz. Bu sırada ayrı bir tavada bir yemek kaşığı kadar tereyağını eritiyoruz. Ardından kuru soğan ekleyip kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyip onu da kavuruyoruz. Salçada kavrulduktan sonra nane ve tuzunu ekleyip kaynamakta olan çorbamızın içine ilave ediyoruz. Bu ilaveleri yaptıktan sonra 10 dk kadar çorbamızı pişirme işlemine devam edip servise hazır hale getiriyoruz.

 

 

DAMAT PAÇASI

6 adet tavuk bageti

3 adet yufka

6 bardak sıcak su

Yarım su bardağı Ayçiçek yağı

Tuz

YOĞURTLU BEŞAMEL SOSU İÇİN

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

1.5 su bardağı su (200 ml bardak)

3 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

1 diş sarımsak 

Tuz

YAPILIŞI

 

Tavukları tenceremize koyduktan sonra kaynar suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip tavuklar pişene kadar kaynatıyoruz. Pişen tavuklarımızı ayırdıktan sonra tuz ve karabiberle harmanlıyoruz. Yufkaları elimizle küçük parçalara ayırıp bir tepsiye diziyoruz. Üzerine sıvı yağ gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkalar kızarana pişiriyoruz. Kızaran yufkaların üzerine haşladığımız tavuk suyunu bütün yufkalar ıslanana kadar döküyoruz ve bir kenarda beklemeye bırakıyoruz. Ayrı bir kaseye su, yoğurt, yumurta, un ve ezilmiş sarımsak koyup iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı tencerenin içerisine alıp beşamel kıvamına gelinceye dek karıştırın. Kızarmış ve tavuk suyunda harmanlanmış yufkaların üzerine önce tavukları daha sonra da elde ettiğiniz bu yoğurtlu beşamel sosunu ekleyin. Üzerine pul biberli yağ ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

SÜTLAÇ

2 litre süt

2 türk kahvesi pirinç

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı nişasta

2 su bardağı şeker

YAPILIŞI

 

Pirinçleri iyice yıkayıp süzdükten sonra sütün içine ilave ediyoruz. Daha sonra pirinçlerin iyice piştiğinden emin olduktan sonra şekerimizi ilave ediyoruz. Şeker ile birlikte sütümüzü 10 dk daha kaynatıyoruz. Bu sırada yarım su bardağı soğuk sütün içine ekleyeceğimiz 2 yemek kaşığı nişastayı açıyor ve bunu da kaynamakta olan sütlacımıza yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sütlaç kıvam aldıktan sonra 1 paket vanilyamızı sütlaca ilave ediyor ve karıştırıyor ve servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.