Produit Ajouté au Panier

X
COMPLÉTER LA COMMANDE
CONTINUER VOS ACHATS

30

AVR'21
18.GÜN iFTAR MENÜSÜ

Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası

 

Malzemeler:

Yarım çorba kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı arpa şehriye

Tavuk suyu

1 tatlı kaşığı kuru nane

Kırmızı pul biber

Reyhan

 

Yapılışı: 

Tenceremize yağlarımızı alıp eritiyoruz. Yağ eridikten sonra salçamızı ilave ediyoruz. Tavuk suyunu ilave ediyoruz. Tavuk suyu kaynadıktan sonra şehriyelerimizi içine atıyoruz. Şehriyeler piştikten sonra baharatlarını ekliyoruz ve pişirme işlemini tamamlıyoruz.

 

Çökertme Kebabı

 

Malzemeler:

Yarım kilo jülyen kesim bonfile

2 adet jülyen doğanmış kapya biber

3 adet jülyen doğranmış yeşil biber

1 adet piyaz şeklinde doğranmış soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 kase domates sosu

3 orta boy patates

Tuz 

Karabiber

 

Sosu için;

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak

Tuz

 

Yapılışı:

 

 İyice ısıttığımız tavaya eti alıyoruz ve biraz çevirdikten sonra kapağını kapatıp yumuşamasını bekliyoruz. Etler pişince tereyağını ekliyoruz. Soğan, kapya biber ve yeşil biberi de ekliyoruz. Tüm malzemeler sotelendikten sonra domates sos ve baharatları ilave ediyoruz. Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde kesip iyice kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarmış patatesin üstüne sarımsaklı yoğurtlu sosumuzu ve onun üstüne de etlerimizi koyarak sıcak şekilde servis ediyoruz.

 

 

Supangle

 

Malzemeler:

5 bardak süt

2 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı kakao

100 gram bitter çikolata

2 yemek kaşığı tereyağı

1 bardak soğuk su

 

Servis için;

Kakaolu kek

 

 

Yapılışı: Derin bir tencereye sütümüzü alalım. Üzerine yumurta sarısını, unu, şekeri ve kakaoyu da ekleyerek güzel bir şekilde karıştıralım ve ocağa alalım. Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatayı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım. Tereyağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Tatlımızı 10 dakika kadar daha karıştırarak soğumaya bırakalım. Soğuyan tatlımızın üzerine soğuk suyumuzu ekleyelim ve mikser ile çırpalım. Servis edeceğimiz kasenin tabanına 1’er parça kek dilimi yerleştirelim ve üzerine supanglemizi paylaştıralım. Soğuması için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim ve soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.

 






MOTS-CLÉS: