Produit Ajouté au Panier

X
COMPLÉTER LA COMMANDE
CONTINUER VOS ACHATS

16

MAR'22
Berat Kandili Fazileti
Ramazanın müdecisi olarak kabl edilen Berat Kandilini 17 Mart’ta idrak edeceğiz.
 
Berat, günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına gelir.
 
Berat Kandili 13 Şubat’ta başlayan ‘’3 Aylar’’ın ikincisi Şaban Ayının 15. gecesine denk geliyor.
 
Ayların Sultanı Ramazana kavuşmanın müjdesini getiren Berat Gecesi’ne mağfiret geceside denmiştir. Çünkü bu gecede pek çok kimseyi Cenab-ı Hakk’ın affedeceği Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından bildirilmiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu geceyi ibadetle geçirmiştir.
 
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Berat Kandili ile ilgili şöyle buyurmuştur; ‘’Şaban Ayının’’ 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü yüce Allah (c.c.) bu gece dünya semasına rahmet ile tecelli eder ve ‘’Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim’’ buyurur.
 
Ayrıca Hicretin ikinci senesi şaban ayının 15. günü, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ziyaret için gittiği Beni-Selemedeki mescitte öğlene namazının ikinci rekatını kılarken, kıblenin Mescid-i Aksa’dan Mescid-i Haram yönünde değiştiği hakkında ayet inmiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ile cemaatin bu esnada yönünü Kabe’ye çevirmesiyle birliğin sembolü olan bu tarihi olay, Berat Gecesini değerli kılan başlıca nedenlerden birini oluşturmaktadır.
 
 
‘’Göklerde ve yerde olan herkes ihtiyaçları için O’ndan isterler (bütün bunları gerçekleştirmek için) O, her an yeni tecellilerle işbaşındadır’’. Rahmân Suresi  29
 
Bize de bu geceyi vicdan terazimizde amellerimizi tarttığımız, Kainatın Haliki, Maliki olan Rabbimize dua ve ibadetle geçirmeyi, affa mahzar olmuş kullarından olmayı nasib eylesin.
 
Dua ve berat ile…