Product Added to Your Cart

X
VIEW CART
CONTINUE SHOPPING

04

APR'22
Özlem Şen'den 3.Gün İftar Menüsü

 

 

 

MANTAR ÇORBASI
1 kase küp doğranmış mantar
3 kaşık un
2 su bardağı süt
Yarım tavuk bulyon
Derotu
Sıvıyağ,tuz,pulbiber
1 litre su
Tencereye sıvıyağı döküp unu ve yarım bulyonu ekleyerek güzelce kavuralım.Suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim.Mantarları ekleyelim.Son olarak sütü ekleyerek tuzu pul biberi dereotunu ekleyip kısık ayarda mantarlar pişene kadar pişirelim.Şifa olsun.



TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

Pirinçlerimizi güzelce yıkayıp sıcak suda yarım saat bekletelim.Tenceremize sıvıyağı alıp süzülen pirinçleri ekleyelim.Tereyağı sonrasında ekleyelim 5 dk.kadar kısık ateşte kavurduğumuz pirince sıcak suyunu tuzunu ilave edip karıştıralım kapağını kapatalım.Altını kısıp suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavınızın daha beyaz olmasını istiyorsanız bir kaç damla limon damlatalım.


ALİ NAZİK
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
1 diş sarımsak
250 gr.dana kuşbaşı eti ( küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Patlıcanlı karışım için
3 adet patlıcan
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı tuz

Ben düdüklü kullandım)Tereyağını düdüklü veya tencere içine alın. Sarımsağı ilave ederek hafifçe soteleyin
Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın.Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın ve düdüklüyü kapatıp 15 dk pişirin.Normal tencerede yaparsanız etler yumuşayana kadar pişirin.Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün.Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın.İyice ezildiklerinde yoğurtla bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın.Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın.Hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin.Közlenmiş biber ve domates ile servis edebilirsiniz






Keywords: