Product has been added to Cart

X
GO TO THE CART
CONTINUE SHOPPING

19

SEP'14

 

 

Hz. Muhammed (asv), insanların en cömerdi ve en iyilik severi idi. Ramazan'da Cebrâil (as) ile beraber bulunduğu zamanlarda her şeyini verirdi. Cebrâil (as), her Ramazan gecesi Onun (asm) yanına gelir, ona Kur'an öğretirdi. Cebrâil (as) şöyle derdi:
 

12

SEP'14
 
EFENDİMİZ SAV BUYURUYOR;
  ‘’Üç mescidin dışında hiçbir mescide şeddi rihal (yolculuk) edilmez mescidi haram,mescidi nebevi,mescidi aksa.Mescid-i Aksa’da yapılan ibadete beşyüz, Mescid-iNebevi’de yapılan ibadete bin, Mescid-i Haram’da yapılan ibadete yüzbin, sevap vardır..’’‘’Evimle minberimin arası Cennet bahçelerinden bir bahçedir ve minberim de Cennet bahçelerinin üzerindedir .‘’Vefatımdan sonra beni ziyaret eden, beni hayatımda ziyaret eden kimse gibidir, selamını vasıtasız ben alırım.’’ ‘’Kabrimi ziyaret eden kimse için Kıyâmet günü şefaatçi olmak benim üzerime vazifedir.’’ "Kim Allah için hacceder de kötü söz ve davranışlardan sakınırsa, annesinin onu doğurduğu günkü gibi günahlarından arınmış olarak döner." 
 

09

SEP'14

 

Kim bir yetimin başını Allah rızası için okşarsa ...
“Allah’a ibadet edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere…iyi davranın.” (Nisa-36)
 

09

SEP'14

 

Büyü veya sihir, bir takım acaip işler vasıtasıyla, başkaları üzerinde tesirler meydana getirmektir. Sihrin gözbağcılık denilen gerçek olmayan çeşitleri yanında, gerçek netice ve etkileri olan çeşitleri de vardır. Ancak,, mahiyeti ve nasıl etki yaptığı bilinememektedir. İslam dini, sihri inkar etmemiş; fakat itikadı bozduğu, tevhid inancına zarar verdiği, kötüye kullanıldığı ve kontrolü mümkün olmadığı için yasaklamıştır.
 

03

SEP'14

 

 
Öncelikle şunu söyleyelim; ebeveyn muhakkak kendi inanç değerine sahip çıkmalı, bu konuda kesin kararlı olmalı ve tutarsızlıktan kaçınmalıdır.
 
Evladımızın nasıl kaliteli bir eğitim yapmasını, sağlıklı ve dengeli bir bünyeye sahip olmasını istiyorsak; aynı zamanda helal-haram kaygısı duyan, çevresine faydalı, aldatmaktan ve yalandan kaçınan, dünya hayatının geçiciliğinin farkında, iyi bir kişi olarak yetiştirmeye de gayret etmeliyiz.
 

02

SEP'14
 
Efendimiz HZ. Ali’ye sorar;
-Ey Ali !Allah’ı seviyor musun?
-Evet Ya Rasulallah.

01

SEP'14
 
Adamın biri, Hz. Ömer’e(r.a) hanımını şikayete geliyordu. Hz.Ömer(r.a)’ın kapısına geldiği zaman,hanımı Ümmü Gülsüm’ün Hz.Ömer’e bağırıp çağırdığını duydu.Adam kendi kendine şöyle dedi:
 
-“Ben hanımımı şikayete geldim.Ama onun da başında aynı dert var..
 

29

AUG'14

Bir adam Hazreti Ali’ye geldi ve; “Sana sormak istediğim dört sorum var” dedi.

28

AUG'14

Allah istediği için mi yoksa kendimiz benimsediğimiz için mi namuslu olmalıyız?
Her insan İslam fıtratı üzere dünyaya gelir. Daha sonra nefis ve şeytan insanın fıtratında kaymalara sebep olur.
 

25

AUG'14

 

Muaz b. Cebel (r.a)’den rivayet edilmiştir; dedi ki:
 
“İki kişi Rasûlullah (s.a.v)’ın huzurunda küfürleştiler. (Öyle ki) birinin yüzünde (diğerine karşı) öfkesi gözüküyordu. Rasûlullah (s.a.v) buyurdular ki: Ben bir kelime biliyorum, eğer onu söyleyecek olsa, kendinde zuhur eden öfke giderdi. (O kelime) Eûzü billâhi mineş-şeytânirracîm’dir.
 
 

 

23

AUG'14

 

Fakir ve düşkünleri dışlamamak Müslümanlık haklarındandır. Fakir ve düşkünler, zengin ve ikbal sahibi kişilerden daha az insan ve daha az Müslüman değildirler. Hatta çoğu zaman, bunların Allah yanındaki itibarları ve ahiretteki sevapları diğerlerinden daha fazladır.
 
Şevkat, tevazu, samimiyet gibi insani değerler  de, genellikle harabelerdeki hazineler gibi bu insanlarda görülür. Onun için bu insanları diğer insanlarla aynı seviyede tutmak, hepsine eşit muamele etmek ve aynı ilgi ve yakınlığı göstermek lazımdır..
 
 

21

AUG'14

İnsanlığa sevgi,saygı,hoşgörü ve mütevazilikle yaklaşan kişi,hem Yüce Allah’ın ,hemde insanların yanında değer bulur..
 
İnsanlara iyi niyet ile yaklaşan ,özü sözü bir olan,doğruluktan ayrılmayan,ihlas,samimiyet ve kul olmanın şuurunda olan herkese,Allah sayısız nimetler bahşeder..
 

20

AUG'14
 
 
Ebu Seyyid Kuşeyri (Rahmetullâhi aleyh) demiştir ki:
 
“Büyük ahlak Allah’ın ahlakıdır. Kimde şu beş sıfat bulunursa o kişi, kendini Allah’ın ahlakıyla süslemiştir:
 

18

AUG'14
 
Salât-ı havf; Düşman,sel,yangın,büyük bir canavar gibi ciddi bir tehlike karşısında bulunan bir Müslüman cemaatin,farz namazlarını,başlarındaki idarecilerin imamlığı altında kılmalarıdır.Bu namaz korkulu anlarda kılınan müstakil bir namaz çeşidi olmayıp,farz olan beş vakit namazdan biridir.
 

18

AUG'14

 

Peygamberimiz(s.a.v)Oğlu İbrahim(r.a) Ölünce Ne Yaptı?

 

Hicret sonrası Medine’de Peygamberimizin(s.a.v)hayatta olan erkek çocuğu yoktu.Hz. Hatice(r.anha)validemizden sonra evlendiği diğer hanımlarından da çocuğu olmamıştı.Müşrikler bunu dedikodu mevzuu yapıyor ve “soyu kesildi”diyorlardı.
 

16

AUG'14
 
Yüce dinimiz İslam, kainatta her şeyin bir denge ile yaratıldığını bildirir. Kainattaki tüm varlıklarda görülen denge, Allah’ın varlığının birer işareti ve belgesidir. Kainattaki ekolojik dengeyi sağlayan en önemli unsurlarından birisi de hayvanlardır. Kur'an-Kerim ekolojik sistemin önemli üyeleri olan hayvanları, “ümmet” olarak isimlendirmektedir. En’am suresinin 38. Ayetinde;
 

11

AUG'14
 
Peygamberimiz(asm), bir gün ashabıyla birlikteyken, “Bu anne sevgiyle öpüp kokladığı şu yavrusunu ateşe atar mı hiç?" diye soruyor. Ardından da "hiç şüphe yok ki Allahu Teâlâ kullarına karşı annenin yavrusuna olan şefkatinden çok daha şefkatli ve merhametlidir” diye ekliyor.
 

18

JUL'14
 
 
Bir kimse tuvalete gireceği zaman üzerinde Allahu Teâla’nın ismi yazılı yüzük ve buna benzer şeyleri bulundurmamalıdır. Tuvalete sol ayakla girilmeli, sağ ayakla çıkılmalıdır. Girmeden önce de şu dua okunmalıdır:
 
*“Allâhümme innî eûzü bike minel hubusi vel habâis.”

 

16

JUL'14
 
 
 
 
 
Allâhümme innî üşhidüke ve üşhidü melâiketike ve hamelete arşike ve üşhidü men fis-semâvâti vel-erdı enneke entallâhü lâ ilâhe illâ ente vahdeke lâ şerîke leke ve eşhedü enne Muhammeden abdüke ve rasûlüke.
 
Anlamı: Allah’ım seni, meleklerini, Arş’ını taşımakla görevli meleklerini, gökyüzünde ve yerde olanları şahit tutarım ki, sen Allah’sın. Senden başka ilah yoktur. Ortağın da yoktur. Ve şehadet ederim ki, Muhammed (s.a.v) senin kulun ve resûlündür. 
Kim bunu bir defa söylerse günahlarının üçte biri, iki defa söylerse üçte ikisi affolur. Üç defa söylerse kendini cehennemden kurtarır.
 
Kaynak: Mecmau’z-Zevâid c.17, s.56-57; h.16828; ayrıca bkz. Müstedrek, Taberânî, Mu’cem-i Kebîr.

14

JUL'14
 
 
 
Köle ve cariye hür bir insanın malı olan, kendilerine ait hakları yok denecek kadar kısıtlı bulunan kadın (cariye) ve erkek (abd) insanlardır..