Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

03

OCA'23
Hacca Giderken Yanımıza Almamız Gereken 8 Şey


Hacca Giderken Yanımıza Almamız Gereken 8 Şey

Hacca Giderken Yanımıza Almamız Gereken 8 Şey

Hac, Müslüman insanlar için hayatı boyunca bir kere yapılması farz olan bir ibadettir. Her yolculukta olduğu gibi hac yolculuğunda da bazı zorluklar meydana gelebilir. Düşünmeden veya bir anda karar verilebilecek bir konu değildir. Hac ibadeti yolculuğu öncesinde, titizlikle hazırlanmalı ve en ince ayrıntıları gözden kaçırmamalısınız. Hacca gittiğinizde ihtiyacınız olacak birçok şey söz konusudur.

Hac veya Umre, bir Müslüman için manevi ve fiziksel hazırlık gerektirir. Manevi hazırlıklar kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Hac, İslam ümmetinin birleştiği ve dünyadaki tüm Müslümanlar arasında kardeşlik ve dayanışmayı sağladığı bir yolculuktur. Hac veya Umre'ye giderken yanınıza alacağınız kapsamlı bir eşya listesi, hazırlıklarınızı kolaylaştırmayı sağlayacaktır. Hacdan önce satın alınacak birçok eşya listesi mevcuttur. Ancak hacca giderken yanımıza almamız gereken şeyler için kısa bir liste oluşturduk.

Kimlik Belgeleri

Yabancı bir ülkeyi ziyaret edeceğiniz için şüphesiz birtakım belgelere ihtiyacınız olacak: kimlik belgeleriniz, pasaportunuz, vizeniz, sağlık sertifikanız, seyahat sigortanız, uçak biletleriniz, ödeme makbuzlarınız, vesikalık fotoğraflarınız vb. Son dakikada oluşabilecek karışıklıkları önlemek için kağıtlarınızı en kısa sürede hazırlamanız en iyisidir.

Tesettür Giyim


Hacca Giderken Yanımıza Almamız Gereken 8 Şey Hacca Giderken Yanımıza Almamız Gereken 8 Şey Hacca Giderken Yanımıza Almamız Gereken 8 Şey

Suudi Arabistan yılın büyük bir bölümünde aşırı derecede sıcaktır. Hac sırasında iki ila üç milyon hacının varlığı, ibadetleriniz sırasında itiş kakış gibi rahatsızlıkları maalesef kaçınılmaz hale getirmektedir. Hac ibadetleri, çok fazla yürümeyi ve fiziksel çaba gerektirir. Sonuç olarak hafif ve hava alan kumaşlardan üretilen tesettür kıyafetleri sizin için ideal olacaktır.

İhram dışında ferace giymek de kadınlar için harika bir seçim olabilir. Ferace, seyahat için gereken rahatlığı sağlar. Bol ve yıkanması kolay olduğu için ihramlı olmayan kadınlar için en iyi seçenektir. Ferace, özellikle kadınlar için hacca giderken yanımıza almamız gereken şeylerden biridir.

İhram

İhram, Hac veya Umre yolculuğu sırasında Kâbe'yi ziyaret etmek için giyilen iki parça beyaz, dikişsiz düz kumaştan üretilmiş bir giysidir. %100 pamuk veya hafif havlu kumaştan üretilmiş olması tercih sebebidir. Giyimi oldukça rahattır ve Hac sırasında kaçınılmaz olan terlemenin daha iyi emilmesini sağlar. Terlerseniz çok ince pamuklu bir ihram üzerinize yapışıp rahatsız edebilir. Havlulu veya daha kalın pamuklu giysiler, üzerinize yapışma sorunu yaşatmayacağından tercih edilmektedir. İhram önemli bir giysidir ve hacca giderken ihtiyaç duyacağınız şeylerden biridir.

Bel Çantası

Değerli belgelerinizi, paranızı, seyahat çeklerinizi, anahtarlarınızı, kredi kartlarınızı ve diğer değerli eşyalarınızı her zaman bel çantanızda saklamalısınız. Bel Çantanızı her zaman üzerinizde taşımalı ve kaldığınız yerden onsuz ayrılmalısınız. Özellikle kalabalık yerlerde yankesici ve hırsızlardan korunmanız gerekmektedir. Çalınmasını önlemek için bel çantanızı kalabalık yerlerde üzerinizden çıkarmamalısınız.

Cep Kuran’ı

Hacca giderken yanımıza almamız gereken olan şeylerden biri de cep Kuran'dır. Camide Kuran nüshaları bulunacak olsa da kendi nüshanızın olması tavsiye edilmektedir. Bu durum ayağa kalkıp bir nüsha aramak veya iade etmek zorunda kalmadan oturmanıza kolaylık sağlamaktadır. Böylece binlerce kişinin bulunduğu camide yerinizi koruyabilirsiniz.

Sert Valiz

Sert ve kilitleme sistemli yüksek kaliteli bir valizin kullanılması önerilir. Hırsızlar veya kötü niyetli kişiler tarafından kolayca kesilip açılabilecekleri için yumuşak, vinil valizlerden kaçınılmalıdır. En sevdiğiniz ya da en pahalı valizinizi yanınıza almayın çünkü seyahatiniz sırasında büyük ihtimalle sarsılacak ve biraz yıpranacaktır. İyi bir sert kapaklı valiz, hacca gittiğinizde ihtiyacınız olacak şeylerin başında yer almaktadır.

Sandalet

Sandalet, hacca giderken yanımıza almamız gereken şeylerden biridir. İhramlı iken ayak bileklerinden ayağın üst kısmına kadar olan ve ayakkabı bağının olduğu bölge açık olmalıdır. Bir çift düz, yumuşak yürüyüş sandaleti önerilir. Hac sırasında çok yürüyeceksiniz, bu nedenle ideal olarak su geçirmez ve rahat olmalıdır.

Sırt çantası

Hacca gitmeden önce dayanıklı ve güzel bir sırt çantası almanız gereken eşyaların başındadır. Hac ibadeti sırasında Mina, Arafat ve Müzdelife arasındaki konaklamanız ve seyahatiniz için yanınıza mutlaka hafif bir sırt çantası veya seyahat çantası bulundurmalısınız. Hac, bir ibadet olduğu için, sükûnet içinde ve tam bir bağlılıkla yerine getirilmelidir. Bu eşsiz deneyime hazırlanmak için yapabileceğiniz birkaç basit ama önemli şey var. Hacca gittiğinizde ihtiyacınız olan fiziksel unsurları ele aldık. Rehberinizin manevi deneyiminizde size yardımcı olacağını umuyoruz.