Produit Ajouté au Panier

X
COMPLÉTER LA COMMANDE
CONTINUER VOS ACHATS

28

AOU'14
Kuranı Kerimde Kafirler
 
 
1-İman Etmezler
 
Kâfirlere gelince onları uyarsan da uyarmasan da fark etmez; onlar iman etmezler. (Bakara-6)
 
2-Hz Peygamberin Peygamberliğini İnkâr Ederler
 
İçlerinden bir adama: İnsanları uyar ve iman edenlere, Rableri katında onlar için yüksek bir doğruluk makamı olduğunu müjdele, diye vahyetmemiz, insanlar için şaşılacak bir şey mi oldu ki, o kâfirler: Bu elbette apaçık bir sihirbazdır, dediler? (Yunus-2)
 
3-Kafirlerin Dostları-Otoriteleri Şeytanlar ve Tağutlardır
 
Allah inananların dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlerin ise dostları tağuttur. Onları aydınlıktan karanlıklara sürüklerler İşte onlar cehennemliklerdir, onlar orada temelli kalacaklardır. (Bakara-257)
 
4-Kafirler Allah’ın Nurunu Söndürmek İsterler
 
Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürmek isterler. Kâfirler istemese de Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır. (Tevbe-32)
 
5-Kafirler Kur’an’ı İnkar Ederler
 
6-Kafirler, Peygamberden İnanmayacakları Mücizeler İsterler
 
O’na Rabbinden bir mucize indirilseydi ya! dediler De ki: Şüphesiz Allah mucize indirmeye kadirdir. Fakat onların çoğu bilmezler. (Enam-37)
 
7-Kâfirler Allah’ın Ayetlerini İnkar Ederler
 
Ayetlerimiz onlara okunduğu zaman, «İşittik, işittik! İstesek biz de aynını söyleyebiliriz; bu sadece eskilerin masallarıdır» derlerdi. (Enfal-31)
 
8-Kâfirler Ahireti İnkar Ederler
 
9-Kâfirler Öldükten Sonra Dirilmeyi İnkar Ederler
 
10-Kâfirler Fakirleri-Güçsüzleri Küçük Görürler
 
11-Kâfirlerin Kalpleri Birbirine Benzer
 
Bilmeyenler: «Allah bizimle konuşmalı veya bize bir ayet gelmeli değil miydi?» dediler. Onlardan öncekiler de onların söylediklerinin tıpkısını söylemişlerdi. Kalpleri birbirine benzedi. Kesinlikle inanan kimseler için ayetleri açıklamışızdır. (Bakara-118)
 
 
 
 
12-Kâfirler Mallarını Allah Yolundan Çevirmek İçin Harcarlar
 
Şüphesiz ki inkâr edenler mallarını, (insanları) Allah yolundan alıkoymak için harcıyorlar, daha da harcayacaklar. Ama sonunda bu, onlara yürek acısı olacak ve en sonunda mağlûp olacaklardır. Kâfirlikte ısrar edenler ise cehenneme toplanacaklardır. (Enfal-36)
 
13-Kâfirler Birbirlerinin Yardımcılarıdır
 
14-Kâfirler Nankördürler
 
15-Kâfirler İnfak Etmezler
 
Onlara: «Allah’ın size verdiği rızıktan sarfedin» denince inkâr edenler inananlara: «Allah dileseydi doyurabileceği bir kimseyi biz mi doyuralım? Doğrusu siz apaçık bir sapıklıktasınız» derler. (Yasin-47) 16-Kur’an Ayetleri Kafirlerin Küfrünü Artırır
 
Bir sure inince, aralarında «Bu, hanginizin imanını artırdı?» diyen ikiyüzlüler vardır. İnananların ise imanını artırmıştır; onlar birbirlerine bunu müjdelemek isterler. Kalplerinde hastalık olanların ise pisliklerine pislik katmıştır; onlar kâfir olarak ölmüşlerdir. (Tevbe-124-125)
 
17-Kâfirler Dünyalıkla Övünürler
 
18-Kâfirler Dünya Hayatını Ahirete Üstün Tutarlar
 
Onlar dünya hayatını ahirete tercih ederler, Allah’ın yolundan alıkoyup onun eğriliğini isterler. İşte onlar uzak bir sapıklık içindedirler. (İbrahim-3)
 
19-Kâfirler Zanla Hareket Ederler
 
Onların çoğu zanna uyarlar; gerçekte ise zan, hakikat karşısında bir şey ifade etmez.  Allah, yaptıklarını şüphesiz bilir. (Yunus-36)
 
20-Kâfirler Yaratıkların En Kötüleridir
 
Kitap ehlinden ve ortak koşanlardan inkar edenler, şüphesiz içinde temelli kalacakları cehennem ateşindedirler. İşte bunlar, yaratıkların en kötüsüdürler. (Beyyine-6)
 
21-Kâfirler Batılın Mücadelesini Yaparlar
 
Biz resulleri, sadece müjdeleyiciler ve uyarıcılar olarak göndeririz. Kâfir olanlar ise, hakkı bâtıla dayanarak ortadan kaldırmak için bâtıl yolla mücadele verirler. Onlar âyetlerimizi ve uyarıldıkları şeyleri alaya almışlardır. (Kehf-56)
 
22-Kâfirler Hayatın Dış Yüzüne Bakarlar
 
Onlar, dünya hayatının görülen kısmını bilirler. Onlar, ahiretten habersizdirler. (Rum-7)
 
 
 
 
23-Kâfirlerin Yaptıkları İyi İşler Boşa Gider
 
İçinizden dininden dönüp kâfir olarak ölen olursa, bunların işleri dünya ve ahirette boşa gitmiş olur. İşte cehennemlikler onlardır, onlar orada temellidirler. (Bakara-217)
 
24-Kâfirler Allah’ın Nimetinden Sadece Dünyada Yararlanırlar
 
Bırak onları, yesinler, içsinler, keyif sürsünler ve emel kendilerim oyalasın; sonra bilecekler! (Hicr-3)
 
25-Kâfirler Ahirette “Keşke Müslüman Olsaydık” Diye Hayıflanırlar
 
İnkâr edenler, keşke Müslüman olsaydık temennisinde bulunacaklardır. (Hicr-2)
 
26-Kâfirlere Allah ve Melekler Lanet Ederler
 
İnkâr edip de o halde ölenler var ya, işte, Allah’ın, meleklerin, insanların hepsinin laneti onlaradır. (Bakara-161)
 
27-Kâfirler Allah’a Zarar Veremezler
 
İmanı inkâra değişenler, şüphesiz Allah’a bir zarar veremeyeceklerdir. Elem verici azab onlaradır. (Ali İmran-177)
 
28-Allah Kâfirlere Mühlet Vermiştir
 
İnkâr edenler, kendilerine vermiş olduğumuz mühletin sakın kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz onlara ancak, günahları çoğalsın diye mühlet veriyoruz. Küçültücü azap onlaradır. (Ali İmran-178)
 
29-Kâfirlerin Ne Malları Ne de Evlatları Kendilerine Fayda Vermez
 
İnkar edenlerin malları ve çocukları, Allah’a karşı onlara bir şey sağlamaz. İşte onlar ateşin yakıtlarıdır. (Ali İmran-10)
 
30-Allah Kâfirlere Hidayet Etmez
 
Ey İnananlar! Allah’a ve ahiret gününe inanmayıp, insanlara gösteriş için malını sarf eden kimse gibi, sadakalarınızı başa kakma ve eza etmekle boşa çıkarmayın. Onun durumu, üzerinde toprak bulunan kayanın durumu gibidir, üzerine bol yağmur yağdığında onu cascavlak bırakır. Kazandıklarından hiçbir şey elde edemezler. Allah inkar eden kimseleri doğru yola eriştirmez. (Bakara-264)
 
31-Kâfirler Azabı Gördükleri Zaman Tekrar Dünyaya Dönmek İsteyeceklerdir
 
Orada; «Rabbimiz! Bizi çıkar; yaptığımızdan başka, yararlı iş işleyelim» diye bağrışırlar. O zaman onlara şöyle deriz: «Öğüt alacak kişinin öğüt alabileceği kadar bir süre sizi yaşatmadık mı? Size uyarıcı da gelmişti. Artık azabı tadınız, zalimlerin yardımcısı olmaz » (Fatır-37)
 
32-Kâfirler Kurtuluşa Eremezler
 
Ve dünkü gün onun mekânını temenni edenler, ertesi sabah diyorlardı ki: «Vay sana! Şüphe yok ki, Allah kullarından dilediğine rızkı yayıyor ve daraltıyor. Eğer Allah bize lûtfetmese idi elbette bizi de batırmıştı. Ay! Muhakkak ki, kâfir olanlar felâha eremezler» (Kasas-82)
 
33-Kâfirler Müminleri Saptırmak İsterler
 
Onlar, Allah yolundan alıkoyan ve onu eğip bükmek isteyen zalimlerdir. Onlar ahireti de inkâr edenlerdir. (Araf-45)
 
34-Kâfirler Müminlerle Alay Ederler
 
İnkar edenlere, dünya hayatı güzel görünür, onlar, inananlarla alay ederler, oysa Allah’a karşı gelmekten sakınanlar kıyamet günü onların üstünde olacaklardır. Allah dilediğini hesapsız şekilde rızıklandırır. (Bakara-212)