Produit Ajouté au Panier

X
COMPLÉTER LA COMMANDE
CONTINUER VOS ACHATS

30

SEP'14
En Leziz Kavurma Nasıl Yapılır?
 
 
Kurban bayramına sayılı günler kala bir çoğumuz evlerimiz de et kavurma yapmak isteyeceğiz. Bu nedenle bu yazımızda et kavurma nasıl yapılır, kavurma yapmanın püf noktaları nelerdir, kavurma en güzel hangi etten olur, kavurmanın yanında ne yenilebilir bu sorulara cevap vermeye çalışacağız.
 
Kavurma yapacağımız et bütün bir et ise o zaman onu kuşbaşı şeklinde parçalara bölmemiz gerekir. Etin yağlarını ve sinirleri alırız fakat bir kısmında et parçasının kenarında yağını bırakabiliriz hepsinde değil bu da et kavurmaya lezzet verecektir. Et kavurma yaparken etin biraz dinlenmiş olması ve marine edilmiş olması da kavurmanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Dinlendirdiğimiz eti arzu ya göre biraz karabiberle marine ederiz. Eti marine ederken tuz kullanmayın çünkü tuz eti sulandıracak ve etimiz daha sert olacaktır. Karabiberden sonra biraz kekik ekleyebiliriz. Eğer kavurma yaptığımız et yağlı bir et ise ayrıca marine ederken yağ koymaya gerek yok ama az yağlı ise eğer çok az yağda gezdirebiliriz üzerinde arzu ya göre çok az toz tarçında dökebiliriz bu da kavurma oyun eti ile yapılıyorsa koyun etinin daha az kokmasını sağlayacaktır. Marine edilen etimiz çoban kavurmak yapmak için hazırlanmış olur. Şimdi et kavurma nasıl yapılır? Kavurma tarifini anlatalım.
Kavurma dana eti ile farklı kuzu eti ile farklı yapılır.
Kendi yağı ile pişirilen kavurma çok daha lezzetli olur.
 
İyi Kavurma Nasıl Yapılır?
 
Et Kavurma Tarifi 
 
Bayram kavurmalarının içine çok malzeme konulmaz o nedenle soğan kavurmaya lezzet verecektir. 
Dana eti ile kavurma tarifi;  Dana etiyle kavurmayı yaparken, önce tencereye yağ konulur ve yağ eridikten sonra etler ilave edilir. Hiç bir şekilde etin kendi yağının dışında yağ ilave etmiyoruz. Sonra bir adet bütün soğan koyuyoruz. Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanları küçük küçük doğramak yerine büyük soğan koyuyoruz. Çünkü soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır. Yüksek ateşte bir kaç dakika kavurduktan sonra, kuzu kavurmadan farklı olarak bir bardak su ilave edip, kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.
Püf Noktası: Kavurma piştikten sonra tuz, karabiber ve kekikle karıştırarak servis edilir.  Et yemeklerinde tuzun servise yakın atılmasının nedeni ise etin sertleşmemesi içindir. Tuzu önceden atarsak et sertleşecektir.
Etlerin, önce kızgın ateşte kavrulmasının nedeni ise kızgın ateşte kenarından kabuk bağlarsa et suyunu dışarı ve böylece sert olmaz, daha yumuşak ve daha lezzetli olur.
Kavurmaya sarımsak eklemek isterseniz hemen değil en son koyun. Sarımsak önce konursa hızlı pişeceğinden yanacaktır.  Yandığı zamanda et bir acılık vereceğinden sonra koymak gerekir.
Kuzu eti ile kavurma tarifi: Kavurma yapacağımız tencereye kuzu etlerini koyuyoruz. Dana eti ile kavurmada olduğu gibi gene 1 bütün soğanı etlerin içine koyuyoruz.  Daha sonra kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edilir. Bir iki dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra servise hazır hale gelir.
 
 
Kavurmanın Yanında Ne Yenir?
 
Kavurmanın yanında yeşil sebzeler ile yapılan bir salata yaparak bunu tüketebiliriz. Kavurmanın yanında pilav, patates püresi, erişte gibi yemekler de yenilir ancak kavurmanın yanında salata yemek çok daha sağlıklı olacaktır. Çoban salata, yeşil salatası ile yiyebiliriz bir çok salata seçeneği ve mezeler olabilir.