Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

20

ŞUB'14

Sefamerve Aramiss Elbiseler şık tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Aramiss elbiseler, polyester ve pamuk içeren dokuma kumaştan imal edilmiştir. Yeni sezonda düğün ve bayramlarda kullanabileceğiniz şık elbiselerdir.
 

 

19

ŞUB'14

 

 

 

Her mevsim özellikle tesettürlü hanımların favori kıyafetleridir tunikler… Her zevk ve yaş grubu bayan tarafından rahatlıkla kullanılabilen, diğer kıyafetlerle kombinlenmesi de oldukça kolay olan tunikler ister ofis ortamında ister günlük yaşamda ilk tercihiniz olabilir.

Her hafta kampanyalarını incelediğimiz, sunduğu binlerce çeşit ürün alternatifiyle tesettürlü hanımların favori online alışveriş sitesi olan Sefamerve.com‘da bu hafta da tunikleri mercek altına aldık! Şimdi hem fiyatıyla hem de Sefamerve.com‘a özel tasarımlarıyla bizi kendine hayran bırakan bu tuniklere birlikte göz atalım…

18

ŞUB'14

12

ŞUB'14

 

En özel günler, anılarımızda en mutlu günlerimizin de resmidir. Böyle günlerde şık olmak bizim için çok önemlidir. Seçtiğimiz kıyafetimiz, eşarbımız, ayakkabımız ve çantamız… Hepsi tek tek düşünülmesi gereken konuların başında gelmektedir. Mutluluğun en özel fotoğraflarının çekildiği bu günde, seçtiğiniz abiye kıyafetinizi de özenle düşünmelisiniz.Tesettür abiye seçerken dikkat edilmesi gereken konuların en önemlilerini bugün sizlerle paylaşacağız.

Abiye elbisede model herşeyden önemlidir

Öncelikle nasıl bir elbise istiyorsunuz? Bunu çok iyi düşünüp karar vermelisiniz. İnternetten ya da dergilerden beğendiğiniz abiye elbise modellerini, tek tek bir kenara not alın. Sizin için en özel günde şıklığı mı ön planda tutuyorsunuz, yoksa tüm gözlerin sizin üzerinizde olmasını. Son yılların minimal trendini de göz önünde bulundurursak abiye elbiseseçiminizde şık ve elagan modelleri seçmenizi tavsiye ediyoruz. Beden yapınız ve kilonuz elbise seçiminizde diğer önemli bir konudur. Kilolarınızı en iyi kamufle edecek modellere öncelikli bakmalısınız. Bununla birlikte elbiselerde işlemelerin, dantellerin, ışıltının ve güpür detayların dağılımına ve tasarım şıklığına da dikkat etmelisiniz.

 

04

ŞUB'14

 

 

İzmir’li moda tasarımcısı Pınar Akşam özel tasarım kombinleriyle sefamerve.com ziyaretçileriyle buluşuyor. Sitenin Pınar Akşam’a özel bölümünde ister günlük hayatta ister ofis ortamında rahatlıkla kullanabileceğiniz tesettür elbiselerden, özel gün ve gecelerde sizi farklı kılacak abiye elbiselere, rengarenk tuniklerden kaplara kadar beğeneceğiniz bir çok özel tasarım modeli bulabilirsiniz.PINAR AKŞAM MODA&TASARIM,  2011 yılında faatliyetlerine başlamış bir tessetür ürünleri tasarım atölyesidir. Tasarımcısı Pınar AKŞAM tarafından özel ve günlük tasarımları sayesinde oluşturduğu estetik anlayışı ile tesettür ürünlerinde öncüdür.

           Faaliyetinin ilk yıllarında daha çok özel tasarımlarla yola çıkan Pınar AKŞAM  zamanla gördüğü yoğun ilgiye seri üretim yaparak ve yurtiçi yurtdışı pek çok satış noktasında müşterileriyle buluşarak cevap vermiştir.

PINAR AKŞAM  İzmir merkezli bir tekstil kuruluşu olmakla beraber , bugün  9 farklı ülkede ve yurtiçinde birçok noktada çözüm ortaklarıyla birlikte yoluna devam etmektedir

20

OCA'14

 

Tesettürlü bayanlar tarafından yoğun ilgi gören tesettür eşofman modelleri son zamanın en çok aranan ürünleri arasında yerini aldı. Günlük kullanımda veya spor yaparken büyük bir rahatlık sağlayan tesettür eşofman modelleri, yenilikçi tasarımlarıyla artık rahatlığın yanında şıklıkda kazandırmaya başladı.

Bizde muhafazakar bayanların yoğun ilgisini bildiğimiz, internetten satın alabileceğiniz en şık tesettür eşofman modellerini sizler için araştırdık!

Online alışverişin hayatımıza kattığı rahatlık tartışılmaz, mağaza mağaza gezmek yerine oturduğunuz yerden dilediğiniz ürünü inceleyip sipariş verebiliyorsunuz. Türkiye’de bu alanda tesettürlü bayanlara özel hizmet veren ve binlerce ürün alternatifi sunan sitelerden biri de Sefamerve.com… İşte Sefamerve‘de yer alan birbirinden şık ve rahat eşofman modelleri…

Lycralı kumaştan üretilen bu tesettür boneler özellikle şal kullanan hanımlar için esnek yapısıyla büyük rahatlık sağlıyor. Bizim çok hoşumuza giden bu tesettür boneler boyun hareketlerinizi engellemediği gibi baş ağrısına da yol açmıyor. Şallarınız için sizi iğne derdinden kurtaracak bu boneler kayma veya terlemede yapmıyor. Bir çok renk alternatifinin olduğu bu boneleri incelemek ve sipariş vermek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

18

OCA'14

 

     Tesettür giyim, moda konusunda son zamanlarda oldukça kendini geliştirmiş durumda. Ünlü moda tasarımcılarının dikkat ve özenle tasarladıkları kıyafetler, hızlı bir şekilde yaygınlaşmaktadır. Tesettür giyim sektöründe öncü firmalardan olan SefaMerve kendine has kalitesi ve bol çeşitliliği ile başarIlı firmalar arasında yer alıyor. Tesettür giyim sektörünü yakından takip ediyorsanız, tesettür giyim fırsatlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

    Fırsat ürün konusunda e-ticaret sektöründe oldukça başarılı olan  tesettür giyim modelleri için hizmet veren firmalar, tesettür elbisetesettür abiye tasarımı yaparak  özenli bir şekilde siz tesettürlü hanımların memnuniyeti için çaba sarf etmektedirler. Dikkat etmeniz gereken ise fırsat ürün kampanyalarını takip ederek fırsatlardan kolayca haberdar olmaktır. Bazı zamanlarda değerli ürünler çok cazip fiyatlarla sizlere sunuluyor.

 

15

OCA'14

 

 

Sevgili Peygamberimiz 20 Nisan 571 Pazartesi günü Mekke’de doğdu Babası Abdullah, annesi Âmine, dedesi Abdülmuttalip, büyük babası Vehb, babaannesi Fatıma, anneannesi ise Berre’dir.

Doğduktan sonra 4 yaşına kadar sütannesi Halime’nin yanında, bundan sonra 2 yıl boyunca da annesi Amine’nin yanında kaldı6 yaşında iken annesi onu akrabalarıyla tanıştırmak ve babası Abdullah’ın kabrini ziyaret etmek için Medine’ye götürdü.

Hz Âmine, kocası Abdullah’ın kabrini ziyaret etmiş, Hz Peygamber de Neccaroğulları’ndan.

Akrabasıyla tanışmıştı Âmine dönüşte Ebva denilen yerde hastalanıp vefat etti ve orada toprağa verildi Bu sırada yolculukta kendileriyle birlikte olan Ümmü Eymen onu Mekke’ye ulaştırdı ve dedesine teslim etti.

6 yaşından 8 yaşına kadar dedesi Abdulmuttalib’in yanına kaldı O da ölünce, vasiyeti üzerine amcası Ebu Talib’in evine taşındı Ebu Talib, Peygamber Efendimizin babasıyla hem baba hem de anne gibi kardeşti.

13 yaşından itibaren amcaları ile birlikte ticarete atıldı Uzun bir süre bu işle meşgul oldu ve bu alanda doğrulukla, dürüstlükle tanındı Henüz 20 yaşında iken hırsızlık, gasp, eşkıyalık, zulüm ve haksızlıklara karşı bir tedbir almak amacıyla bazı Mekkelilerin oluşturduğu Hılfulfudül adlı kuruluşa katıldı ve etkili bir üye olarak görev yaptı.

25 yaşına geldiğinde Hz Hatice ile evlendi Hz Hatice bu esnada kırk yaşında idi ve onunla evlenmeye karar verişinde Sevgili Peygamberimiz “el-Emin: Güvenilir, dürüst” olarak tanınması birinci derecede rol oynamıştı.

35 yaşına geldiğinde Ka’be hakemliği yaptı; Ka’be’nin tamiri sırasında Haceru’l-esved’in yerine konulması sırasında ortaya çıkan anlaşmazlığı, taşı bir yaygı üzerine koyup tüm kabile reislerine taşıtmak suretiyle giderdi, böylece kabileler arasında çıkması muhtemel bir kavgayı önlemiş oldu.

11

OCA'14

 

 

 

Aylık muhafazakar kadın dergileri artık sefamerve.com'da .. Yayın hayatına Ocak  2014' de başlayan Hayyat Dergi ilk sayısı ve Ocak 2013' de yayın hayatına başlayan Aysha Dergi 13. sayısı kredi kartı ile alışverişlerinizde ücretsiz kargo avantajı ile ile elinize ulaşmaktadır. 

 

 

 

10

OCA'14

 

 

Tövbe yapılan hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyup bir daha yapmamaya söz vermektir. Günahından dolayı pişman olan ve bir daha yapmamaya söz veren kişi bu pişmanlığını istiğfar ederek dile getirir. Tövbe ve istiğfarını istediği gibi dua eder önemli olan duanın kalpten ve içten yapılmasıdır. 

 

BiSMiLLAHiRRAHMANiRRAHiM

ESTAGFiRULLAH, ESTAGFiRULLAH, ESTAGFiRULLAH. EL- AZiM EL– KERiM ELLEZi LAiLAHE iLLAHU EL– HAYYÜL KAYYUM VE ETUBÜ iLEYHi VE NES´ELÜHÜT TEVBETE VEL MAGFiRETE VEL HiDAYETE LENA.

iNNEHU HÜTETEVVABURRAHiM, TEVBETE ABDiN, ZALiMiN LiNEFSiHi, 
LA YEMLiKÜ LiNEFSiHi MEVTEN VELA ´HAYATEN VELA NÜSURA.
 

09

OCA'14

 

 

ZEKÂT

1. Zekât nedir?

Sözlükte artma, çoğalma, temizlik, bereket, iyi hal ve övgü anlamlarına gelen zekât, dinî bir terim olarak, belirli bir malın bir kısmının Allâh rızası için muayyen kişilere verilmesi demektir. Malî ibadetlerden biri olan zekât, İslâm'ın beş temel esasından olup, hicretin ikinci yılında Medine’de farz kılınmıştır. Kur’an-ı Kerim’de “Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin...” (Bakara, 2/43, 110; Hac, 22/78; Nur, 24/56; Mücadele, 58/13; Müzzemmil, 73/20); “Onların mallarından, kendilerini temizleyeceğin, arıtıp yücelteceğin bir sadaka al ve onlar için dua et; çünkü senin duan onlara huzur verir. Allah işitendir, bilendir.” (Tevbe, 9/103) buyrulmaktadır.

2. Zekat Kimlere Verilir ?

Anneye, babaya, dedeye, nineye; oğula, kıza, bunların çocukları olan torunlara zekat, fitre verilmez. Çünkü bunlar bir bakıma soframızın ortaklarıdırlar. Bunlara zekatla, fitreyle değil de servetin kendisiyle bakılır, yabancı muamelesine maruz bırakılmaktan kaçınılır.

Bunların dışında zekat ve fitre verilecek yakınları da şöyle sıralamak mümkündür:

Evlenip başka aileye karışmış ihtiyaç sahibi kız kardeşe, ayrı ev kurmuş oğlan kardeşe, bunların çocukları olan yeğenlere, kayınpedere, kayınvalideye, damada, ihtiyaç sahibi geline, halaya, teyzeye, dayıya, bakıma muhtaç öğrencilere, bunlara bakan vekillerine, Pakistan'da sel felaketine uğrayan kardeşlerimize zekat ve fitre verilerek tüm ihtiyaç sahibi insanların imdadına koşmaya gayret edilir.

 

07

OCA'14

 

12 Ocak 2014 Pazar Gecesi, tüm insanlığı onurlandırmak üzere dünyamızı teşrif eden İki Cihan Güneşi Sevgili Peygamberimizin (s.a.s.) 1443. mevlid-i şeriflerinin yıldönümünü idrak edeceğiz.

Kendisi insanlığın onuru olan Sevgili Peygamberimizin (s.a.s.) insanlığa getirdiği varlık anlayışında insan, yaratılmışların en saygını (eşref-i mahlukât) ve varlığın özüdür, zübde-i âlemdir. İnsanın fıtrat ve yaratılış itibariyle onurlu bir varlık olması, İslâm’ın varlık, bilgi ve değer anlayışını şekillendiren en temel unsurlardan biri olmuştur.

12 Ocak 2014 Pazar akşamı Mevlid Kandili, yani Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in, ay takvimine göre doğduğu gecedir. Hz. Peygamber, kamerî aylardan Rabîu’l-Evvel ayının on ikinci pazartesi gecesi Mekke’de dünyaya gelmiştir.

04

OCA'14

 

Umre, hac zamanı olan beş günden başka, senenin her günü, ihram ile yapılan, tavaf ve sa’y yapmak ve saç kazımak veya kesmektir. Umrenin farzı ikidir. İhram ve tavaf. İhram umrenin şartı, tavaf ise rüknüdür. Sa’y ve tıraş olmak ise vaciptir.

Umre, ömürde bir defa, Hanefi ve Maliki’de sünnet, Şafii ve Hanbeli’de farzdır. Diyanet umre konusunda gerekli organizasyonları gerçekleştirmektedir. Umre fiyatları orta bir bütçeye uygundur. Umre turları belirli zamanlarda gerçekleşmektedir.

İhrama girme yerleri:
Mekke’ye mikât sınırları dışındaki yerlerden gelenler yolları üzerindeki mikâtlardan birinde ihrama girerler. Mekke’de bulunulduğu esnada umre yapmak istenirse, Mekkeliler gibi, Harem Bölgesi dışına çıkılarak ihrama girilir.

Umre nasıl yapılır
1- 
Mikât sınırlarının birinde ihrama girilir ve niyet edilir.

2- Telbiye, tekbir, tehlil salevat-ı şerife okunarak Harem-i şerife girilir. Niyet edilip umre tavafı yapılır.
Tavaf esnasında iztibâ ve ilk üç şavtta remel de yapılır.

3- Tavaf namazından sonra Mes’aya gidilerek umrenin sa’yi yapılır.

4- Tıraş olunup ihramdan çıkılır. Böylece umre tamamlanmış olur.
Umrede Arafat, Minâ, Müzdelife’deki menâsik, kudum ve veda tavafı yoktur.

Okunacak dualar: Buraya yazmadık.
Mutlaka o duaları okumak da şart değil, herkes bildiği duaları okuyabilir.

03

OCA'14

 

Allah’a Karşı Kulluk Görevimiz Olarak “Dua”

 

Sözlükte, “çağırmak, istemek, yardım dilemek” anlamlarına gelen “dua”; dinî bir kavram olarak, aciz ve zayıf olan kulun, bütün benliğiyle kudreti sonsuz Yüce Yaratıcı’ya yönelerek, hâlini O’na arz etmesi ve her türlü ihtiyacı için O’nun engin lütuf ve merhametine sığınmasıdır.

Acizliğini, zayıflığını ve fakirliğini itiraf eden kul, dua vasıtasıyla gücü her şeye yeten ve her şeyin sahibi olan Yüce Allah ile aracısız irtibat kurar, O’na niyazda bulunur ve O’nun himayesine iltica eder. İnsanın, edâ etmekle sorumlu olduğu tüm ibadetlerin, özü itibariyle kendisiyle Rabbi arasında irtibat kurmayı veya var olan irtibatın güçlenmesini hedeflediğini düşünürsek dua, bunu hemen ve dolaysız gerçekleştirdiği için Peygamber Efendimiz tarafından “ibadetlerin özü” (Tirmizî, Daavat, 1) olarak nitelendirilmiştir. Dua, ibadetlerin özü olması yönüyle insanoğlunun yaratılış gayesini de temsil etmektedir. Zira Yüce Yaratıcımız, insanları ve cinleri sadece kendisine ibadet etsinler diye yarattığını ifade buyurmaktadır. (Zâriyât, 56) “(Rasûlüm!) De ki: duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin!” (Furkân, 77) ifadeleriyle de Yüce Rabbimiz, bu gerçeğe işaret etmektedir.

Bize şah damarımızdan daha yakın olan ve içimizden geçirdiklerimizi bilen (Kâf, 16) Rabbimiz, bizleri kendisine dua etmeye çağırmakta ve dua ettiğimiz takdirde bunlara karşılık vereceğini haber vermektedir. (Bakara, 186; Mü’min, 14) Yüce Allah, kendisine, yalvara-yakara, gizlice, azabından korkarak ve rahmetini umarak (Arâf, 55-56), güzel isimleriyle (Arâf, 180), ihlas ve samimiyetle (Mü’min, 65), sabah-akşam (Kehf, 28), yan yatarken, otururken veya yürürken (Âl-i İmrân, 191; Yunus,12) dua edebileceğimizi bildirmektedir. Atıflarda bulunduğumuz ayet-i kerimelerde Yüce Rabbimiz, dua ederken dikkat etmemiz gereken hususları bizlere anlatırken, talim buyurduğu hâl üzere kendisine her yerde ve her zaman duada bulunabileceğimizi haber vermektedir. Kur’an-ı Kerim’de, peygamberlerin dilinden zikredilen dualara baktığımızda, Allah hakkında hüsn-ü zan sahibi olmamız gerektiğini (Meryem, 4, 48), duaya Yüce Rabbimizi övgü ve kusurlarımızı itirafla başlamamızın uygun olacağını öğrenmekteyiz. (Enbiyâ, 87; Kasas, 16)

 

 

02

OCA'14

 

*Dünya işlerine dalıp ahiret işleri unutulacak, Allah’ın kitabıyla hükmetmek ayıp sayılacak.

*Sabah giyinen elbise başka akşam giyinen elbise başka olacak. Önünüze yemeklerden biri gelip diğeri gidecek ve Kabe’nin örtüldüğü gibi evlerimizin duvarları da halılarla süslenecek.

*Ümmetimin erkekleri şişmanlayacak ve semizleşecekler.

*Dedikodu yaygın bir hal alacak.

*Herkes ”kazanamadığından ve geçinemediğinden” şikayetçi olacak.

 

31

ARA'13

 

 

Miladi yılın başlangıcı olan 11 Ocak aynı zamanda Mekke’nin Fethi’nin de yıldönümüdür. Allah’a isyanın neredeyse tavan yaptığı milâdî yılbaşı eğlencelerini ve noel çılgınlığını terk ederek, batı fikriyatına inat bu gece camilerimizi dolduralım ve ellerimizi Yüce Yaratıcımıza, zulüm gören dünya Müslümanlarının kurtuluşu için açalım.

 

Dualarımız; dünyanın bütün bölgelerinde acılarla iç içe yaşayan mazlum Müslüman kardeşlerimiz için olsun. Kokuşmuş batı düzeninin rezilliğinden, Mekke’nin fethinin getirdiği güzellikler sistemine dönme vaktidir artık. Çekilen çile ve acılar uyanışa vesile olsun, yeni yıllarımız mü’minler için diriliş yıllarımız olsun İnşaallah.

25

ARA'13

Sefamerve'nin favori ürünlerinlerinden bir tanesi olan Dilber abiyeler yeni sezon imalatıdır. Tesettür giyim başlığı altında birbirinden hoş tasarımları sahip olan dilber kombinler sefamerve.com adresimizden satışa sunulmaktadır.
 

 

 

25

ARA'13



Zemzem Tunik ve Gömlekler bir çok tesettürlü hanım tarafından yoğun ilği görmektedir. Farklı renk ve modellerde imal edilen tesettür tunik ve gömlek modelleri 49.90 tl ile başlayan fiyatlarla sefamerve.com adesinden sizlere sunuluyor.

 

 

25

ARA'13



SM Özel Tasarım Kombinler siz tesettürlü hanımlara özel olarak sefamerve.com adresimizden sizlere sunuluyor.
 

24

ARA'13



Trend renkler kullanılarak üretilen kombinler,farklı tasarımı ile görenlerin dikkati ilk bakışta çekmektedir.Kombinler,indirimli olarak Türkiye'nin güvenilir tesettür giyim adresi sefamerve.com'da satılmaktadır. Yeni sezon elbise modelleri 59.90 TL den başlayan fiyatlarla.