Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

Nimet İ İslam Büyük İslam İlmihali Özgü Yayınevi 1452 2880000059288

ÜRÜN DETAY
İADE KOŞULLARI

ÜRÜN KODU :

1024669
Nimet-i İslam Büyük İslam İlmihali Mehmet Zihni Efendi Tarafından Kaleme Alınmış Eserdir.Hanefi Fıkhının Temel Kaynaklarından Faydalanılarak Yazılmış Bir Kitaptır. İlmî birikim ve faziletiyle son dönem Osmanlı uleması arasında seçkin bir yere sahip bulunan Mehmed Zihni Efendi'nin, Hanefî fıkhının temel kaynaklarına dayanarak hazırladığı ve Nimet-i İslâm adını verdiği bu eser, yazıldığı tarihten bugüne önemli bir boşluğu doldurmuştur. İlmihal geleneğinin ilki sayılabilecek eser, kendisinden sonra yazılan ilmihal kitaplarına kaynaklık etmesi bakımından da önemlidir.
Eser, Osmanlı dönemindeki fetva kitaplarından yapılan alıntıların konu içerisinde kullanımıyla zenginleştirilip daha faydalı bir hale getirilmiştir. Ayrıca müellif, konuların anlaşılmasını kolaylaştırabilmek amacıyla, kelime ve kavramları açıklayıcı bazı şiirlere de yer vermiştir.
Klasik ilmihal geleneğinin bütün unsurlarını içermesinin yanı sıra; kullandığı üslup, konularla ilgili detaylı bilgiler sunması, yazılmasının üzerinden yüz yıl gibi bir süre geçmesine rağmen önemini hala koruyor olması gibi özellikleri bu eseri benzerlerinden farklı kılmaktadır.Bu esere Fıkıh Ve İlmihal Kitapları Kategorinden Ulaşabilirsiniz
Sayfa Sayısı: 891
Cilt Durumu: Ciltli
SADELEŞTİRENİN ÖNSÖZÜ
Sözlerime Rahman ve Rahim Olan Allah'ın adıyla başlarım.
Hamd Allah'a, salât-ü selâm âhir zaman peygamberi Muhammed aley- hisselâma ve O'nun âl-ü ashâbına olsun.
Nimet-i İslâm, müellifi Mehmed Zihni Efendi tarafından 1309 (H.) 1892 (M.) yılında yazılmaya başlanmış, 1323/24 (H.) 1905/6 (M.) yıllarında bası-larak yayınlanmıştır.
Müellifin de ifade ettiği gibi esere vücut veren kitaplar, Şürünbilâlî'nin Nûru'l îzâh isimli kitabı ile, onun şerhi için yazılmış olan Meraku'l-Felâhve Tahtâvî Haşiyesi'dir.
Bu kitaplardan alınan meseleler, müellif tarafından, metin şeklinde dü-zenlenmiş, bunlara ilâveten dipnotlar halinde pek çok fıkhî kaynaklardan nakiller yapılmıştır.
Bilindiği üzere eserin aslı Osmanlıcadır. Fakat pek çok dipnotta, Arapça olarak çeşitli meseleler hakkında izahatta bulunulmuştur, ilk bakışta, Os-manlIca bilen herkesin, kitabın aslını anlayabileceği kanaati uyanırsa da, hem az önce kaydettiğimiz özellik, hem de eserin tamamen ihtisas isteyen bir konuda yazılmış olması sebebiyle, özellikle günümüzde bu kitabın anla-şılabilmesinin himmete muhtaç olduğu bir gerçektir.
Müellifin bu eseri yazmaya başlarken giriş mahiyetinde kaleme aldığı 28 sahifelik kısmın sonundaki ifadelerden kitabı yazmaya nasıl başladığını öğ-reniyoruz:
"Allah'ın hamdi ile 1309 (H.) 1892 (M.) yılı Zilhicce ayının 28. günü cuma-dan sonra bu kısmın yazılması tamamlanmıştır.
Cenab-ı Flak bana, bu kısmı yaz günlerinden 4,5 günde yazmayı lütfetti. Çalışmamı, Üsküdar'a bağlı Kızıltoprak mescidi karşısında kiraladığım, siv-risinek çokluğundan kurduğum güzel cibinliğin bulunduğu yazlıkta yaptım. Ben günahkâr; çok zengin olan Rabbime muhtaç olan Mehmed Zihni, dile-rim ki Allah (c.c) ona yardımcı olsun ve zenginleştirici nimetleriyle onun velîsi olsun. Efendimiz Muhammed (s.a.) 'e ve bütün peygamberlere Allah salât ve selâm etsin.
Hamd âlemlerin Rabbinedir."

Made in Türkiye

ÜRÜNÜN SIZE TAHMINI ULAŞMA TARIHI

Diğer Ülkeler


08 Temmuz Pazartesi-09 Temmuz Salı

Sefamerve Tarafından Gönderilecektir.

Sipariş ettiğiniz ürünü teslim aldıktan sonra herhangi bir nedenden dolayı iade etmek isterseniz, teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.

Abiye ürünlerinde bu süre 24 saattir. İade etmek için sitemiz üzerinden sefamerve kullanıcınız ile giriş yapıp iade kaydı oluşturmanız gerekmektedir.

İade ile ilgili ayrıntılı bilgi için YARDIM - DESTEK bölümünden İade ve Sipariş İptal bölümüne tıklayarak detaylı inceleyebilirsiniz.

MİKTAR :
$254.00

$116.99