Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

16

MAR'15

 

Gıybet olunan kimse, bedeninde, nesebinde, ahlakında, işinde, sözünde, dininde, dünyasında, hatta elbisesinde, evinde, hayvanında bulunan bir kusur, arkasından söylendiği zaman, bunu işitince üzülürse, gıybet olur. Duyunca üzüleceği bir sözü yüzüne karşı da söylemek günahtır.
 
 

13

MAR'15

 

 

İslamiyet’ten önce kadının hiç değeri yoktu. Araplar, kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı. Kâbe etrafında bile kadınlar çıplak dolaşırlardı. Müslümanlık gelince bu kötü âdetler son bulmuştur.
 
Bugün de dünyanın birçok yerinde kadınlar horlanmaktadır. Rusya’da da kadına zulmedildi. Zorla Kolhozlara sokuldu. Erkek gibi, en ağır işlerde, erkek şeflerin baskısı altında, insafsızca boğaz tokluğuna, hayvanlar gibi, en ağır işlerde zorla çalıştırıldı. Fakat zulüm payidar olmadı. Bilinen akıbete uğradı.
 

04

MAR'15

 

“Söylenmediği müddetçe söze sen hakimsin. Bir kere söylendi mi, o sana hakim olur.”
—  Şeyh Said (r.a.)
 
Yalan dinimizde olduğu gibi toplumumuzda da kabul görmeyen ve alışkanlık haline getirildiğinde vicdanlarımızı kemirip  geriye insanlık bırakmayan bir eylemdir. Ne yazık ki çevremizde bu bataklığa saplanmış insanların fazlalığıyla birlikte bizlerde yalan söylemekten geri duramıyoruz..

03

MAR'15

 

Namaz İslam’ın beş temel şartından biridir. Kelimeyi Şehadetten sonra ilk emredilen ibadet namazdır. Peygamber Efendimiz bir hadislerinde bu hususu şöyle ifade etmektedir.
 
بُنِيَ الإِسَلامُ على خَمْسٍ : شَهادَةِ أَنْ لا إِلهَ إِلاَّ اللَّه ، وأَنَّ مُحمداً رسولُ اللَّهِ ، وإِقامِ الصَّلاةِ ، وَإِيتاءِ الزَّكاةِ ، وَحَجِّ البَيْتِ ، وَصَوْمِ رَمضانَ
 
“İslâm beş temel üzerine bina kılınmıştır: Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Resulü olduğuna şahitlik etmek. Namazı dosdoğru kılmak, zekâtı hakkıyla vermek, Allah’ın evi Kâbe’yi haccetmek ve Ramazan orucunu tutmak.”
 

28

ŞUB'15

 

“De ki: Bizim başımıza ancak Allah’ın bizim için yazdığı şeyler gelir. O, bizim mevlamızdır. Öyleyse mü’minler, yalnız Allah’a güvensinler.”
— Kur’an-ı Kerim (Tevbe Suresi 51. Ayet Meali)
 
“Allah’a davet eden, salih amel işleyen ve ben gerçekten müslümanlardanım diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir?”
— Kur’an-ı Kerim (Fussilet Suresi 33. Ayet Meali)
 

 

24

ŞUB'15
 
 
Nefis Muhasebesi
 
İnsanı en güzel surette yaratan yüce Allah, onu başıboş bırakmamıştır. 
 
وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَاْلاِنْسَ اِلاَّ لِيَعْبُدُونِ
 
“Ben  cinleri ve insanları, ancak bana kulluk (ibadet) etsinler diye yarattım “ (Zariyat, 51/56) buyurarak insanın yaradılış amacını bildirmiştir.

21

ŞUB'15

 

 

Ali İbn-i ebu Talib (r.a.) Rasulullah (s.a.v.) in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir.
 
” Kim namaz kılmaz ve namazı hafife alırsa ALLAH o kişiyi 6 sı dünyada, 3 ü ölürken 3 ü kabirde 3 üde kabirden çıkarken 15 şeyle cezalandırır. “













 

09

ŞUB'15

 

 

İmâna âit bütün mes’eleleri delilleriyle, tafsilâtlı ve teferruatlı bir surette bilmek, tasdik etmek, tereddütsüz inanmaktır. Böyle bir îman şüphe ve vesveseler karşısında sarsılıp yıkılmaktan kendini koruyabilir.
 
Tahkikî îmanın da pek çok mertebesi vardır.
 

02

ŞUB'15

 

Korku namazı nedir? Nasıl kılınır? Korku namazının hükmü nedir? Kimler kılabilir? Hangi durumlarda kılınır? Sefamerve tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdı ve biraraya getirdi. Korku namazı, düşman, sel, yangın, yırtıcı hayvan gibi bir engel karşısında bulunan bir cemaatin, iki grup halinde nöbetle kıldıkları namazdır. Bu namaz Kur’ân-ı Kerim ve hadis-i şeriflerle sabittir.

 

23

OCA'15

 

 

Allahü teâlâ Cuma gününü müslümanlara mahsus kılmıştır. Cuma günü öğle vaktinde, Cuma namazını kılmak, Allahü teâlânın emridir.
 
Allahü teâlâ, Cuma sûresi sonundaki âyet-i kerîmede meâlen buyurdu ki,
 
(Ey îmân etmekle şereflenen kullarım! Cuma günü, öğle ezânı okunduğu vakit hutbe dinlemek ve Cuma namazı kılmak için camiye koşunuz! Alışverişi bırakınız! Cuma namazı ve hutbe, size başka işlerinizden daha faydalıdır. Cuma namazını kıldıktan sonra, camiden çıkar, dünya işlerinizi yapmak için dağılabilirsiniz. Allahü teâlâdan rızık bekleyerek çalışırsınız. Allahü teâlâyı çok hâtırlayınız ki, kurtulabilesiniz!)
 

26

ARA'14

 

Beyler bilirler, cma hutbeleri müslümanların bayramı olan cuma günlerinin vazgeçilmezlerindendir. Peygamber efendimiz ilk cumayı nerede kıldırmıştır, bu esnada hangi hutbeyi okumuştur, cuma hutbelerinin önem ve faziletleri nelerdir? işte tüm bu soruların cevaplarını Sefamerve ekibi olarak sizler için birarada topladık. Bugün cuma..
Hayırlı bereketli bayramlar..

 

 

 

06

ARA'14
 
 
Ezanı duyan kimse Kur’an okuyor bile olsa ezana hürmet eder. Ezan okunurken ezana kavlen (söz ile) ve fiilen icabet edilir. Sözle icabet; müezzinin dediklerini tekrar etmekle olur. Fiilen icabet ise, gidip mübarek namazı kılmakla olur. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulur:
 

05

ARA'14

 

Namaz kuşkusuz dinimizin en çok  önem verdiği ibadetlerden birtanesi. Bir nevi nimetlerin şükrü  gibi.. Hacca parası olan gitsin, zekatı parası olan versin, orucu sağlığı olan tutsun diyor Rabbimiz lakin namaz, namazı hasta yatağınızda dahi göz ucuyla kılın buyuruyor. İşte bizde Sefamerve ekibi olarak bu gne kadar bilgidiğiniz veya ilk kez öğreneceğiniz pek çok bilgiyi bir araya getirdik.

 

 

19

EYL'14

 

Hz. Aişe (r.anha) anlatıyor: "Rasulullah'ın (asm) cuma günü giydiği bir elbisesi vardı. Cumadan sonra onları katlar ve ertesi cumaya kadar kaldırırdı. (Taberani)
 Sizler, günlük iş takımınızdan hariç bir de cuma takımınız olsa ne kaybedersiniz? (Muvatta)
ALLAH Rasulü (asm) yeni bir elbise giydiğinde, onu cuma gün giyerdi. (Ramuz el-Ehadis)

04

EYL'14

Insaniz, kuluz. Zaman zaman gerceklesmesini istedigimiz bir sürü dileklerimiz vardir. Bu dileklerimizin bazilari bir kac dakika icerisinde veya yillarca sonra gerceklesmektedir. Hic bikmadan Yaradan’a günlerce, aylarca, yillarca dua ederiz kabul olmasini dileriz.
 
 

 

 

29

AĞU'14

 

Bir adam Hazreti Ali’ye geldi ve; “Sana sormak istediğim dört sorum var” dedi.

25

AĞU'14
 
Rasûlullah(s.a.v)Efendimiz buyurdu ki:
 
"Ey amcam Abbas,dikkat buyur,sana ihsan edeyim,seni ihya edeyim!Sana on şey öğreteyim;onları yaptığında Allahu Teâla bütün günahlarını afv ve mağfiret eder.Bu on şey,senin dört rekat namaz kılmandır.Bu namazı her gün kılabilirsen kılarsın,olmazsa her cuma günü kılarsın.Bu da olmazsa ayda bir kere kılarsın,bu da olmazsa yılda bir kere kılarsın.Bu da olmazsa ömründe bir kere kılarsın.”


 
 

22

AĞU'14

Zarûret, mecbûriyyet olmadıkca aşağıdaki on şeye ri’âyet etmelidir:

 
 
 

22

AĞU'14

 

Cuma Namazı tek başına kılınmaz. 
Öğle vaktinde cemaatle kılınır. 
 

18

AĞU'14
 
Salât-ı havf; Düşman,sel,yangın,büyük bir canavar gibi ciddi bir tehlike karşısında bulunan bir Müslüman cemaatin,farz namazlarını,başlarındaki idarecilerin imamlığı altında kılmalarıdır.Bu namaz korkulu anlarda kılınan müstakil bir namaz çeşidi olmayıp,farz olan beş vakit namazdan biridir.