Ürün Sepetinize Eklendi

X
SEPETE GİT
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

24

MAR'20


Evdeki Malzemelerle Pratik Bazlama Tarifi (Mayasız), hemen tıkla!

15

ARA'17

 

Sen Ey Yüreği Kocaman Olup Kuş Gibi Çırpınan Çocuk! Sen Ey Direnişin Tomurcuğu... Bir ömür boyu mutlu, huzurlu bu islam coğrafyasın da yaşamış ecdadın torunları, bugün bir sürü üç beş kendini bilmez tarafından zorbaca, itibarsızca itilip kakılıyor, savruluyor, kendini kaybediyor;

Devamını okumak için Tıklayınız...

Anahtar Kelimeler: Kudüs,Mescid-i Aksa,Sefameve,

08

ARA'17

ABD’nin KUDÜS’ü israil’in başkenti olarak tanıyacağı haberi dünya genelindeki tüm Müslümanların, Hristiyanların ve hatta siyonizm karşıtı Yahudilerin tepkilerini çekti.
 
Peki neydi KUDÜS’ü 3 Din içinde bu kadar kıymetli kılan?
 
Devamını okumak İçin Tıklayınız...
Anahtar Kelimeler: Kudüs,Mescid-i Aksa,Sefameve,

16

MAR'17

22

ŞUB'17

 

12

ARA'15

 

Güzellik merkezine gidecek vaktiniz olmadığı ve en iyi kremleri pahalı olduklarından satın alamadığınız gerçeğiyle karşılaştığınızda, muhtemelen bu  konuda ne yapabileceğiniz konusunda endişeleniyorsunuz. Endişelenmeyin! Çözüm avucunuzun içinde. Evinizdeki malzemeleri kullanarak cildinizi canlandırabilir ve güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. 

05

ARA'15

 

Mevlânâ, şeyhi Seyyid Burhâneddin'in vefa­tından beş yıl sonra Konya'da Şems-i Tebrîzî ile karşılaştı. Dönemin pîrleri tarafından "Tebrizli Kâmil" olarak isimlendirilen ve birçok yer dolaştığı için "Şems-i Perende" (uçan Şems) diye anılan bu zat ilk önce Tebriz'de Şeyh Ebû Bekr-i Selebâfın hizmetinde bulunmuş, ardın­dan birçok mutasavvıfla sohbet etmişti. Eflâkî, Şems'in Konya'ya 26 Cemâziyelâhir 642 tarihin­de geldiğini söyler.
 

 

 

05

ARA'15

 

* Beden ruh vasıtasıyla hareket eder, fakat siz ruhu göremezsiniz: Ruhu bedenin hareketleriyle bil. -Mesnevi IV-155
 

 

 

19

EKİ'15

Birbirinden şık tesettür kıyafetleri tek tıkla kapınıza kadar getiren Türkiye'ni en büyük online tesettür firmalarından biri olan Sefamerve şimdi de nevresim takımlarıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde çocuk bölümüne de el atan firmamız yakın zamanda göz dolduran nevresim takımlarını satışa açtı. İşte sizler için seçtğimiz nevresim takımlarımız.

06

EKİ'15

 

Evliliğin ve düğün hazırlıklarının ilk adımıdır söz ve nişan… Her şey gençlerin birbirine “söz” vermesiyle başlar. Sözden sonraki ve düğünden önceki aşama nişandır. Nişan töreninizin geleneklerimize uygun olmasını istiyorsanız sizi en zorlayacak şey nişan bohçasıdır. Zorlu ama hazırlaması bir o kadar da keyifli olan nişan bohçası, kız ve erkek tarafının birbirlerine hediye göndermesidir. Hazırlanan bohçada yalnız gelin veya damat için değil aile bireyleri için de hediyeler bulunur.
 
 

13

EYL'15

 

Tesadüf kelimesini sevmez müslümanlar, onun yerine tevafuk kelimesini kullanmayı tercih ederler. Çünkü ne yaradılışta, ne de dünyanın çekilip çevrilişinde kör bir tesadüf yoktur..
—  İsmet Özel
 

31

TEM'15

 

Milletimizin çektiği sıkıntıların çok olduğu bu vakitte Rabbimiz askerde vatani görevini yapmakta olan, polislik mesleğini yerine getirerek vatanın birliğini ve bütünlüğünü koruyan tüm müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Zor zamanlardan geçiyoruz. Bu zamanlarda her zaman sığındığımız Rabbimize sığınarak gerek evlatlarımızı gerek abilerimizi ve gerekse babalarımızı yine O'na emanet ediyoruz.

26

TEM'15
 
 
Tevekkül, Allah'a teslim olmak, güvenmek, dayanmak, bağlanmak ve sığınmak anlamlarına gelmektedir.
 

16

TEM'15
 
    
 
 
 
Bayramda baklavayı kendisi hazırlamak isteyenler için kıtır kıtır ev baklavası yapımı ve püf noktaları Sefamerve.com adresinde siz takipçileri için paylaşılıyor. Afiyet olsun!

 

08

TEM'15

 

Okuduğumuz hadîs-i şerîf, Râmûzü’l-ehâdîs’in, birinci cildinin 74. sayfasından.
 
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz, Hz. Ali Efendimiz’in oğlu Hz. Hüseyin Efendimiz’in, babasından rivayet ettiğine göre, Taberânî kaydetmiş, buyurmuş ki:
 

02

TEM'15

 

Sufle. Nam-ı diğer souffle, adını duyduğunuzda dahi içinizde bir şeylerin cız edip eridiğini hissedebileceğiniz Fransız mutfağının baş tacı tatlılarındandır. 1650′ li yıllarda çırpıcının keşfedilmesi ile mutfaklarda yerini alan ve yaygınlaşan bir lezzetir sufle. Yemesi güzel, görüntüsü güzel, ama zor bir tarif. Kıvamını tutturacağınıza inanıyorsanız mutlaka denemelisiniz.

30

HAZ'15

 

Şerbetli tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olan künefe aslında oldukça basit bir tarife sahip.. Sizde yemeye doyamadığınız künefeyi evde yaparak dilerseniz özel misafirlerinize dilersenizde kendinize ikram edebilirsiniz. İşte ev yapımı künefe tarifi.
 
 

24

HAZ'15

 

Ak Parti istanbul milletvekili Ravza Kavakçı'nın TBMM Genelkuruluna ilk girdiği andan itibaren dikkat çeken şey seçtiği başörtüsü oldu. Çünkü Ravza Kavakçı'nın yemin töreni sırasında kullandığı başörtüsü bundan 16 yıl önce ablası TBMM'de ablası Merve Kavakçı'nın kullandığı başörtüsüne çok benziyordu.

26

MAR'15

 

 

Hergün namaz kılmak için alınan abdestin, bir tür temizlik uygulaması olduğu söylenebilir. Nitekim abdest, kir ve mikroplarla en fazla temasta bulunduğu bölümlerinin temizlenmesini sağlamaktadır. öte yandan, abdestin kan dolaşımı, lenf dolaşımı ve sinir sistemi üzerindeki olumlu etkileri, son zamanlarda bilimsel incelemere konu olmuştur. 

02

ŞUB'15

 

Korku namazı nedir? Nasıl kılınır? Korku namazının hükmü nedir? Kimler kılabilir? Hangi durumlarda kılınır? Sefamerve tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdı ve biraraya getirdi. Korku namazı, düşman, sel, yangın, yırtıcı hayvan gibi bir engel karşısında bulunan bir cemaatin, iki grup halinde nöbetle kıldıkları namazdır. Bu namaz Kur’ân-ı Kerim ve hadis-i şeriflerle sabittir.