Product Added to Your Cart

X
VIEW CART
CONTINUE SHOPPING

02

JUL'15

 

Sufle. Nam-ı diğer souffle, adını duyduğunuzda dahi içinizde bir şeylerin cız edip eridiğini hissedebileceğiniz Fransız mutfağının baş tacı tatlılarındandır. 1650′ li yıllarda çırpıcının keşfedilmesi ile mutfaklarda yerini alan ve yaygınlaşan bir lezzetir sufle. Yemesi güzel, görüntüsü güzel, ama zor bir tarif. Kıvamını tutturacağınıza inanıyorsanız mutlaka denemelisiniz.

30

JUN'15

 

Şerbetli tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olan künefe aslında oldukça basit bir tarife sahip.. Sizde yemeye doyamadığınız künefeyi evde yaparak dilerseniz özel misafirlerinize dilersenizde kendinize ikram edebilirsiniz. İşte ev yapımı künefe tarifi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

24

JUN'15

 

Ak Parti istanbul milletvekili Ravza Kavakçı'nın TBMM Genelkuruluna ilk girdiği andan itibaren dikkat çeken şey seçtiği başörtüsü oldu. Çünkü Ravza Kavakçı'nın

26

MAR'15

 

 

Hergün namaz kılmak için alınan abdestin, bir tür temizlik uygulaması olduğu söylenebilir. Nitekim abdest, kir ve mikroplarla en fazla temasta bulunduğu bölümlerinin temizlenmesini sağlamaktadır. öte yandan, abdestin kan dolaşımı, lenf dolaşımı ve sinir sistemi üzerindeki olumlu etkileri, son zamanlarda bilimsel incelemere konu olmuştur. 

02

FEB'15

 

Korku namazı nedir? Nasıl kılınır? Korku namazının hükmü nedir? Kimler kılabilir? Hangi durumlarda kılınır? Sefamerve tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdı ve biraraya getirdi. Korku namazı, düşman, sel, yangın, yırtıcı hayvan gibi bir engel karşısında bulunan bir cemaatin, iki grup halinde nöbetle kıldıkları namazdır. Bu namaz Kur’ân-ı Kerim ve hadis-i şeriflerle sabittir.

 

26

JAN'15

 

 

Mü’min bir erkek eşi olan hanımı Allah’ın adı ile nikahladığını, Allah’ın adı ile olan her işin ebedi düşmanı olan şeytanın peşinde dolaşacağını, küçücük kıvılcımlardan büyük yangınlar üretmeye çabalayacağını bilir. Bu şuurla hareket eder; ıslahçı olur, bağışlar, görmezden gelir.
 
Hatalara karşılık, güzellikleri öne çıkarır. Evliliğini ecir deryasına dönüştürür. Eşinin maişet ve rahatını sağlamakla mükellef olduğunu, ona yedirip  içirdiğinden ecir kazanacağına inanır. Ona ne kadar bir rahatlık temin ettiğini muhasebe eder.
 

02

JAN'15

 

 

Mevlit ; Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. 
 
 
İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek geceye "Mevlid Kandili" denir. 

23

DEC'14

 

Edep; akıl ve hikmete muvafık hareket edip, Cenab-ı Hakk’ın emrettiği gibi yaşamaktır. Hayâ ise, utanma ve ar duygusu olup, utanç verici durumlardan sakınmak ve nefsin süfli arzularını terk etmektir.
 

10

DEC'14
 
 
“Rabbin kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, ana-babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf” bile deme, onları azarlama, onlara tatlı ve güzel söz söyle.” (İsrâ Sûresi, ayet 23)

04

DEC'14

 

Bir hadis-i şerifte Rasûlullah (Sallallâhu aleyhi ve sellem) buyurur ki:
 
“Yedi eve Allah’ın rahmeti inmez:

26

NOV'14

 

Anne-babanın yüzüne şefkatle bakmak, kişiye hac sevabını kazandırır
 
Anne ve babaya şefkatle bakmak, hac sevabına vesile olur
 

06

NOV'14
 
 
Geleneksel aile eğitiminde özellikle kız çocukları iyi bir anne ve iyi bir eş olmaya göre hazırlanır. Bu, evlilik bağlarını güçlendirici bir yaklaşımdır. Aileler bu şekilde davranarak kız çocuklarına bağımlılık eğitimi verirler.
 
Böylece babaya bağımlılıktan, eşe bağımlı olmaya doğru bir gidiş ortaya çıkar. Fakat kadın açısından bireyselleşme sıkıntısı yaşanır. Kadının devamlı 'veren', kurAllahra uyan taraf olması, evlilik bağları açısından kendine güvensiz, söz hakkı olmayan bir annenin varlığını ortaya koyar ki; bu durum çocukların eğitimine yansır.
 

03

NOV'14
 
Evlilik hayatın en önemli kurumudur. Evet en önemlilerinden biri demedim, en önemlisidir. Oluşacak toplumun temeli ailedir. Aile toplumun en küçük canlı hücresidir. Yani toplumun „Gen"idir denilebilir, çünkü o „Gen" içerisinde yeşerdiği toplumun şeklini, tipini, ahlakını oluşturacaktır. Sağlıklı temeller üzerine kurulan ve bu temel üzere devam ettirilen ailelerde yetişek cocuklar aynı „Gen"leri taşıyarak toplumu şekillendireceklerdir.
 

30

OCT'14
 
Evladın, ana-baba üzerinde hakları vardır. Bazıları şöyledir:
1- İleride, çocuk annesiyle kötülenmemesi için, evladına anne olacak kızı, iyi yerden seçmelidir. Saliha olmasına dikkat etmelidir!
 
2- Çocuğa iyi isim koymalıdır! Hadis-i şerifte buyuruldu ki: 
(Çocuğa güzel bir ad koymak, evladın baba üzerindeki haklarındandır.) [Beyheki]
 

29

OCT'14

 

Hicri takvimin ilk ayı Muharrem Ayıdır. Muharrem Ayının onu ise Aşure günüdür. Muharrem Ayı geldiğinde tatlı bir telaş başlar evlerimizde, ne zaman aşure pişirileceği planlanır. Marketlerde malzemeleri standlar halinde tüketiciye sunulur. Aşure günü toplumumuzda artık bir gelenek haline gelmiştir.

11

OCT'14
 
Olgun bir mü'minin sahip olduğu seçkin vasıflardan birisi de, hiç şüphesizi ki utanmadır. Kelime olarak "utanma" şeklinde dilimize çevrilen hayânın tarifini bilginlerimiz şöyle yapmışlardır:
     Hayâ: İnsanı iyiliğe götüren ve kötülüğün yapılmasına engel olan mânevî bir kuvvettir.
     Buna göre hayâ sahibi olan kimse kendisinde, âilesine ve bütün islâm âlemine  faydalı ve yararlı olan her şeyi yapmaktan geri durmayan kişi demektir. Artık o, bütün kötülüklerden ve çirkinliklerden temizlenmiş bir kalb ile Kur'an-ı Kerim'in gösterdiği şaşmaz yolda ilerlerken karşısına çıkan her türlü ahlâksızlık ve kötülükler ona engel olmazlar. Çünkü onun sahip olduğu utanma duygusu, kendisi ile her türlü fenalık arasına aşılması imkansız olan bir sed çekmiştir.

12

SEP'14
 

 

“Bazı insanlar var ki şeytanın dostudurlar. Farkında olmasalar da şeytan tarafından çok sevilirler. Bunlardan olmamak lazım. Aşağıda sayacağım özelliklerden biri bizde varsa bir an tövbe edip bu halden sıyrılalım. O halde soralım şeytan kimleri sever.

 

11

SEP'14

 

Haftanın her günü izlediğimiz en az bir dizi var. Misafirliğe gidecek olsak dizimizin olmadığı bir akşama denk getirmeye çalışıyoruz ziyaretimizi. Biri gelecek olsa evimize, dizimiz başlamadan kalkıp gitse diye saate dikiyoruz gözümüzü. 

11

SEP'14

 

Ev dekore etmek çok güzel bir şey.İnsanın yaşadığı mekanı kendi zevkine göre döşemesi estetik olduğu kadar eğlenceli de…Ama bu konuda yanlışlarımız var sanki.Mesela evimizi dekore ederken  gözümüze hoş geliyor diye eşyaya hizmet edecek  bir düzen kurabiliyoruz.

09

SEP'14

 

Kim bir yetimin başını Allah rızası için okşarsa ...
“Allah’a ibadet edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere…iyi davranın.” (Nisa-36)